вівторок, 30 січня 2018 07:05

Вашингтон вручив Москві детальний план по миротворцях

— "Дубайський пакет" американсь­ких напрацювань виглядає цілком можливим до реалізації. Ми його уважно вивчимо, — говорить радник президента Росії 53-річний Владислав Сурков 27 січня. Напередодні він зустрівся в Дубаї зі спецпредставником Сполучених Штатів Америки у справах України Куртом Волкером, 53 роки.

У представленому США документі є детальний план розгортання миротворчої місії на Донбасі з урахуванням політичних пунктів Мінських угод, додав Сурков.

— Якщо на тій території не буде російських сил, діятиме міжнародна миротворча місія, яка гарантуватиме безпеку, і потім домовимося про місцеві вибори легітимної влади — мерів, сільських голів, очільників областей — це й стане кроком уперед, що може завершити конфлікт, — коментує зустріч Курт Волкер в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Миротворці просуватимуться вглиб окупованих територій у міру того, як Україна виконуватиме Мінські домовленості: щодо амністії, місцевих виборів, прийняття нової Конституції, розширення повноважень окупованих регіонів, — пише у "Фейсбуку" дипломат 46-річний Богдан Яременко.

— Це означає, що Україна і США погодились із логікою Мінських угод про те, що конфлікт на Донбасі є внутрішнім. Судячи з усього, американська дипломатія за згоди президента Порошенка вважає за можливе досягнути врегулювання без визнання Росією своєї ролі як агресора та окупанта. Це і дозволяє Москві назвати нові пропозиції "цілком реалізовними". Адже вона їх може зірвати руками своїх нерегулярних військових формувань у будь-який час без наслідків для себе. Водночас це основна причина підозрювати, що мало що ви­йде з цих пропозицій".

Зараз ви читаєте новину «Вашингтон вручив Москві детальний план по миротворцях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути