Ексклюзиви
вівторок, 05 грудня 2017 05:36

Валентина Данішевська очолила Верховний суд

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.censor.net.ua
  Валентину Данішевську обрали головою Верховного суду з трьох претендентів. 16 років тому вона покинула судочинство. Працювала у приватних структурах
Валентину Данішевську обрали головою Верховного суду з трьох претендентів. 16 років тому вона покинула судочинство. Працювала у приватних структурах

— Ми повинні повернути людям розуміння: для будь-­якого випадку в країні є суд, який прийме справедливе ­рішення і знайде баланс між приватними й суспільними інтересами, — каже голова Верховного суду 60-річна Валентина Данішевська 30 листопада на пленумі суддів.

Її обрали на цю ­посаду на чотири роки з-поміж трьох кандидатів. На таємному голосуванні підтримали 67 зі 111 зареєстрованих суддів. Уперше в незалежній Україні жінка очолила Верховний суд.

Валентина Данішевська заміжня. Чоловік Олег Кравець займається підприємництвом.

Чи це перший шлюб голови Верховного суду — невідомо. Також нема інформації щодо дітей та онуків.

Данішевська шість років працювала суддею Запорізького обласного арбітражного суду. ­2001-го переїхала до Києва. Очолювала Центр комерційного права.

Із чоловіком мають три квартири в столиці загальною площею 154 кв. м, недобудований дім на 160 "квадратів" і 56 соток землі у Вишгородському районі на Київщині. Користуються автомобілем "Опель Омега" 2003 року випуску. Мають гараж.

На рахунках у Данішевської 334,4 тис. грн, ще 50 тис. грн, $50 тис. і 5 тис. євро тримає готівкою. У чоловіка — 3589 грн. Торік заробив 175, 5 тис. грн і майже 15 тис. грн пенсії.

Верховний суд — найвищий у ­системі судоустрою ­України. Складається з Великої палати і касаційних судів — адміністративного, господарського, кримінального й цивільного. У ВСУ працюють 113 суддів. Усі пройшли конкурс і призначені президентом 10 листопада 2017 року. Розпочне роботу 15 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Валентина Данішевська очолила Верховний суд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути