Ексклюзиви
середа, 04 червня 2008 17:58

В уряді з"явиться уповноважений з боротьби з корупцією

Кабінет Міністрів почав вносити зміни до держбюджету. Про це на початку вчорашнього засідання уряду повідомила прем"єр-міністр Юлія Тимошенко, 47 років. Проект змін і доповнень узгоджуватимуть із парламентськими фракціями.

Закон про держбюджет на 2008 рік прийняли торік у грудні. У ньому зазначено, що зміни до бюджету мали бути внесені до 1 березня. Тобто три місяці тому.

— Я хотіла би, щоб Віктор Михайлович зараз узяв слово і розповів, як ми будемо працювати над держбюджетом, — Тимошенко звертається до міністра фінансів Пинзеника.

Але той відмовляється говорити у присутності журналістів. Каже, що доповідатиме на закритій частині засідання. Прем"єрка погоджується.

Розповідає, що задоволена економічним ростом та інвестиціями. Тимошенко запевняє: за рахунок зменшення тіньових процесів на митниці доходи бюджету зросли удвічі. Вона шкодує, що не вдається провести приватизації. Мовляв, грошей було б іще більше.

Тимошенко повідомляє, що уряд планує запровадити посаду спеціального уповноваженого з питань боротьби з корупцією. Його призначатиме і звільнятиме прем"єр.

Глава уряду просить журналістів вийти. Доки вони збираються, Тимошенко з усмішкою звертається до міністра внутрішніх справ:

— Хочу привітати Юрія Віталійовича Луценка. Знайте, що всі міністри були з вами.

За день до цього Подільський районний суд столиці визнав незаконним порушення кримінальної справи проти Луценка. Генпрокуратура звинувачувала міністра в посадових злочинах: бійці зі столичним мером Леонідом Черновецьким та зловживанні чартерними авіаперельотами за рахунок держави.

Зараз ви читаєте новину «В уряді з"явиться уповноважений з боротьби з корупцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути