вівторок, 05 грудня 2017 05:26

У Києві пройшов марш за імпічмент президента

Автор: ФОТО: Сергій СТАРОСТЕНКО
  Учасники акції протесту ”Марш за імпічмент” ідуть центральними вулицями Києва 3 грудня
Учасники акції протесту ”Марш за імпічмент” ідуть центральними вулицями Києва 3 грудня

Майже три тисячі людей вийшли на вулиці Києва на "Марш за імпічмент" 3 грудня. Його організував "Рух нових сил" колишнього голови Одеської облдержадміністрації, екс-президента Грузії 49-річного Міхеіла Саакашвілі.

Люди вимагали ухвалити закон про імпічмент президента й відправити у відставку Петра Порошенка. Хода рушила близько 12:00 з парку ім. Тараса Шевченка. Її учасники пройшли колоною бульв. Тараса Шевченка, вул. Хрещатик, Алеєю героїв Небесної сотні, Шовковичною, Грушевського, підійшли до Адміністрації президента й Верховної Ради. У руках тримали прапори України, Грузії та червоно-чорні стяги, плакати з невиконаними обіцянками президента. Також написами: "Імпічмент замість революцій", "Політичному тиску на Національне антикорупційне бюро — ні". Люди вигукували: "Геть бариг!" За акцією стежили майже 1200 правоохоронців.

Хода завершилася на Європейській площі, де встановили сцену.

— Ми ніколи не здамося. Наш ворог — олігархат. Корупція — його наслідок і причина бідності. Олігархів геть! — заявив зі сцени Саакашвілі.

Під Верховною Радою на проїжджій частині вул. Грушевського залишаються намети. Люди протестують із 17 жовтня. Вимагають скасувати депутатську недоторканність, ухвалити виборчий закон без мажоритарних округів, створити антикорупційний суд.

Зараз ви читаєте новину «У Києві пройшов марш за імпічмент президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути