понеділок, 08 грудня 2008 17:56

"Усе через нікчему, провокатора і падаль Юрія Луценка"

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Колишній нардеп Степан Хмара вважає, що Володимир Литвин потрібен країні лише на нарах
Колишній нардеп Степан Хмара вважає, що Володимир Литвин потрібен країні лише на нарах

У суботу Українська народна партія переобрала своїм головою Юрія Костенка. Також запропонувала його кандидатуру на посаду голови Верховної Ради.

— Я до висування Костенка серйозно не ставлюся, — каже колишній нардеп і член правління УНП Степан Хмара, 71 рік. — Повинна бути робоча більшість здорового глузду, яка й обере голову Верховної Ради. На сьогодні це не Костенко. Із такими функціями впорався б Іван Плющ. Я знаю його 17 років, і він та людина, яка в критичний момент Україну не здасть.

Але зараз більшість готуються створити Партія регіонів і БЮТ. Хіба вони підтримають Плюща?

— Може, й обрали б Плюща, але вся проблема у фракції "Наша Україна". Вона перегнила. Голосів не вистачає. Усе через нікчему, провокатора і падаль Юрія Луценка і його "Самооборону". Та й Тарасюк теж, який працював на КДБ за радянських часів, нині грає із мафією, яка називається БЮТом.

Хмара був народним депутатом від Блоку Юлії Тимошенко. Але три роки тому вийшов із фракції на знак протесту проти вступу у БЮТ колишніх членів СДПУ(о) Віктора Медведчука. Під час розмови постійно переходить на тему колишніх однопартійців:

— У Блоці Юлії Тимошенко — зброд банди і шпани, в тому числі і націонал-патріотична шпана типу Яворівського. Я почав із останнього по алфавіту і всіх не перераховуватиму. Всі імена цих патріотів-стукачів відомі.

Яка роль президента під час переговорів БЮТ і ПР? Що він може зробити?

— Я на місці президента брав би у свої руки віжки, щоб виконати покладене на нього Конституцією — бути главою держави, гарантувати суверенітет, дотримання законів. Ці обов"язки з нього ніхто не знімав, хоча інструменти забрали.

Там Осика, Мостіпан — ця відома комсомольська дєвочка, молоденький, цинічний Писаренко

От під крилом Юлії Тимошенко банда на чолі із Богданом Губським звила собі гніздо. Там Осика, Мостіпан — ця відома комсомольська дєвочка, молоденький, цинічний Писаренко. То я на місці президента дав би команду негайно їх арештувати і плювати на статус і недоторканність народного депутата. Виступив би зі зверненням до народу і сказав би, що порушив закон про статус народного депутата, але ці бандити порушили інтереси сотень наших селян, яких обібрали. І рейтинг президента із трьох відсотків підскочив би до 30. Отак і напишіть. Таких на вила будуть брати.

Якби запрацювали правоохоронні органи, то фракції БЮТ не залишилося б, як і інших теж. І Литвина, який допомагав Кучмі руйнувати Конституцію, а зараз праведник. Він потрібен країні на нарах. Нашому президентові потрібно засукати рукави і зайнятися наведенням порядку, а не проповідництвом.

Що Ющенко може зробити, крім як розпустити парламент?

— Дайте Хмарі повноваження, і він вам покаже, як будувати державу. А "бютівець" Осика, який мав сидіти ще на початку 1990 років, коли був міністром у Кабміні Кучми, зараз би сів. Він і зараз грабує Київ! — знову переходить на імена "бютівців".

Кажуть, що БЮТ і Партія регіонів планують створити двопартійну систему. Що буде тоді із партіями типу УНП?

— Третина теперішніх нардепів — кандидати на нари. Чому не повернуться до справи про Єдині енергетичні системи? — продовжує критикувати прем"єрку Хмара. — Відомо, що це сімейний бізнес Тимошенко і вона не сплатила понад мільярд податків і сховала гроші за кордоном. А свій корпоративний борг у 2005 році, будучи прем"єром, повісила на державу. Треба почати це розслідувати і показати людям правду, а не косу одягти і робити вигляд, що нічого у країні не відбувається. Тоді ніхто не посягатиме на владу.

Зараз ви читаєте новину «"Усе через нікчему, провокатора і падаль Юрія Луценка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

42

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути