Ексклюзиви
четвер, 13 вересня 2007 16:42

Ющенко радить менше курити і випивати

Учора 53-річний президент Віктор Ющенко взяв участь у всеукраїнському форумі "Здорова нація".

Захід пройшов у Національній опері.

Вхід лише за запрошеннями. Людям роздають брошуру "Сім ініціатив президента з покращення здоров"я українського народу". На сцені — державний прапор та президентський штандарт. Глава держави запізнюється на 10 хв. По приході, одразу йде на сцену. Із ним —  перший заступник голови президентського секретаріату Іван Васюник, 48 років, та радник президента, екс-міністр охорони здоров"я 63-річний Микола Поліщук.

— Ми проводимо цей форум за ініціативи президента, — говорить Васюник. — Він мав відбутися раніше, але політична криза в парламенті завадила зробити це в квітні.

Розповідає, що головні теми зібрання — поліпшення демографічної ситуації в країні та популяризація здорового способу життя.

Надають слово Ющенкові. У того не виявляється окулярів — Поліщук поспішно кладе перед президентом свої. Той їх одягає й одразу ж знімає та віддає. За мить охоронець підносить його окуляри.

Ющенко зазначає, що населення України скорочується. Якщо така тенденція збережеться, то 2010 року в країні залишиться 35 млн людей.

Президент закликає українців до здорового способу життя. За його словами, сьогодні дуже багато залежить від цього, а не лише від медицини.

— Треба менше пити, менше палити, — каже він. — За статистикою сімдесят відсотків української молоді віком від дванадцяти до двадцяти років вживають алкоголь та палять.

Час од часу поглядає в зал.

— Ваша Святосте, щойно побачив вас, — звертається до 78-річного патріарха Філарета. — Знаю, ви дуже переймаєтеся проблемами медицини. Просив би вас виступити на сьогоднішньому форумі.

Той повільно підіймається на сцену. Васюник підбігає до нього, тисне руку й проводжає до трибуни:

— Причини всіх хвороб — це гріх. Сьогодні молодь, і навіть діти, ведуть нездоровий спосіб життя. Якщо їх не виховувати, то завжди збільшуватиметься кількість хворих, смертей.

Ющенко схвально киває, підперши голову рукою.

— Сьогодні дітьми займається вулиця й телебачення, а їх треба виховувати в сім"ї, — веде далі Філарет.

У коридорі тим часом накривають столи. Серед наїдків — фрукти, бутерброди з червоною ікрою й маслинами. Алкогольних напоїв не ставлять.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко радить менше курити і випивати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути