понеділок, 15 жовтня 2007 18:21

Ющенко пропонує передавати газові мережі в оренду

Учора президент Віктор Ющенко, 53 роки, провів нараду з питань енергетики. У ній також взяли участь секретар Ради нацбезпеки й оборони Іван Плющ та віце-прем"єр-міністр із питань паливно-енергетичного комплексу Андрій Клюєв.

Після наради заступник Плюща Юрій Продан, 48 років, оголосив, що держава має намір передавати газорозподільні мережі в концесію за договорами. Це означає, що їх на певний термін передаватимуть у платне користування. Продан каже, що нині надзвичайно заплутана й непрозора система власності у газових підприємствах, а за використання мереж не несе відповідальності ніхто.

Він додав, що нині з 45 міськ- та облгазів 39 працюють без збитків і мають невеликий прибуток. Водночас Продан припускає, що новими користувачами газорозподільних мереж будуть міськ- та облгази. Але в нових угодах будуть чітко прописані умови концесії та відповідальність за порушення договорів.

— Якщо не виконуватимуться умови договорів концесії, мережі забиратимуть і передаватимуть в управління "Укргазмережа", — запевняє він.

Юрія Продана називають серед претендентів на посаду міністра палива й енергетики за квотою БЮТу у випадку створення коаліції між Блоком Юлії Тимошенко та блоком "Наша Україна — Народна самооборона".

Зараз ви читаєте новину «Ющенко пропонує передавати газові мережі в оренду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути