понеділок, 12 березня 2007 18:27

Ющенко підписав подання на Огризка червоною ручкою

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Учора на засіданні погоджувальної ради фракцій парламенту вітаються народні депутати. Справа — ”нашоукраїнець” Володимир Стретович
Учора на засіданні погоджувальної ради фракцій парламенту вітаються народні депутати. Справа — ”нашоукраїнець” Володимир Стретович

Верховна Рада розгляне кандидатуру Володимира Огризка на посаду міністра закордонних справ цього четверга. Таке рішення лідери фракцій прийняли вчора під час погоджувальної ради.

— Мы надеемся, что президент ещё передумает до четверга и внесет другую кандидатуру, — каже в кулуарах народний депутат від Партії регіонів Віктор Тихонов, 58 років. — Убежден, что голосование по нему будет таким же, как и в предыдущий раз. Он "пролетит".

Невдовзі стікає термін перебування Володимира Огризка на посаді виконувача обов"язків міністра закордонних справ. Тоді, згідно із законом "Про Кабінет Міністрів", уряд отримає право призначити свою людину на цю посаду.

— Насколько я знаю, у правительства пока такой кандидатуры нет, — додає Тихонов. — Они всё надеются, что президент передумает.

Повторне подання на призначення міністра закордонних справ президент підписав червоною ручкою. Віктор Тихонов у парламенті очолює Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування. Через цей комітет проходять документи на кандидатів, яких призначає Верховна Рада.

— Он прекрасно знает, что документы можно подписывать только синей или черной пастой, — сміючись, каже нардеп.

Мы надеемся, что президент ещё передумает

Кандидатури на посаду голови Служби безпеки Віктор Ющенко ще не подавав. Лідери об"єднаної опозиції вимагають цього тижня затвердити керівників МЗС та СБУ.

Цього ж четверга парламентарі розглянуть поданий Кабінетом Міністрів законопроект про підвищення мінімальних заробітної плати і пенсій.

— Формально законопроект вніс уряд. Але він повністю узгоджений із Секретаріатом президента, — запевняє голова бюджетного комітету "регіонал" Володимир Макеєнко, 41 рік. — Я думаю, за нього проголосують без проблем.

Згідно із законопроектом з 1 квітня мінімальна зарплата становитиме 420 грн. А до кінця року зросте до 460 грн. Прожитковий мінімум у квітні планують підняти до 525 грн, а до кінця року — до 547.

Голова комітету з питань фінансів і банківської діяльності "нашоукраїнець" Петро Порошенко, 41 рік, на запитання, чи задоволений він таким ростом соціальних виплат, відмахується:

— Я його не бачив.

У п"ятницю народні депутати заслухають звіт тимчасової слідчої комісії з питань розслідування витрат коштів, отриманих від приватизації "Криворіжсталі".

Зараз ви читаєте новину «Ющенко підписав подання на Огризка червоною ручкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути