четвер, 12 квітня 2007 19:10

Ющенко підкориться рішенню Конституційного суду

Учора президент Віктор Ющенко, 53 роки, провів щоквартальну прес-конференцію "Відповідальність. Законність. Вибір народу".

Біля Українського дому зібралися люди з прапорами "Нашої України". Прес-конференцію транслюють на вулицю.

Ющенко приїздить хвилин на п"ять раніше. Але прес-конференція все одно починається з невеликим запізненням. Президент розкладає перед собою папери, відкладає в бік помаранчевий маркер.

— В Україні не відбувається трагедії, — каже. — Ситуація стабільна і контрольована.

Час від часу Ющенко поглядає в папірець. Говорить близько 40 хвилин. Серед іншого зазначає, що не скасовуватиме свого указу про розпуск парламенту.

Розповідає про те, як він його підписував.

— О пів на восьму вечора я дізнаюся про те, що головою Верховної Ради скликається позачергове засідання. Між восьмою і дев"ятою годинами у мене було п"ять-шість телефонних дзвінків з моєї ініціативи до голови Верховної Ради, — розповідає президент.

За його словами, він переконував Мороза не проводити позачергового засідання, а провести засідання наступного ранку, на якому поінформувати про результати консультацій.

— Голова Верховної Ради мені сказав, що він проводить позачергове засідання з метою інформування. Через 15 хвилин я дізнаюся, що готуються проекти рішень, — каже Ющенко. — Без п"яти дев"ять я останній раз телефоную голові Верховної Ради з пропозицією припинити такі ініціативи. На що він сказав, що не може йти на засідання без проекту рішень. Я тоді сказав останню фразу: "Олександре Олександровичу, тоді ви поступаєте, як велить ваша совість, я буду поступати так, як того вимагає від мене Конституція".

Президент також зазначає, що він підпорядкується будь-якому рішенню Конституційного суду.

— Я демократ, і поважаю закон, — каже Ющенко. — Але мене турбує ситуація, яка склалася довкола Конституційного суду. Цим людям я зичу одного — розуміння того, що їхнє рішення є принциповим не для двох Вікторів, а для 48-мільйонної української нації.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко підкориться рішенню Конституційного суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути