Ексклюзиви
вівторок, 27 березня 2007 16:51

Ющенко назвав події в парламенті фарсом

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Президент України Віктор Ющенко іде на нараду з главами обласних і районних адміністрацій. Ліворуч — віце-прем’єр Дмитро Табачник
Президент України Віктор Ющенко іде на нараду з главами обласних і районних адміністрацій. Ліворуч — віце-прем’єр Дмитро Табачник

У середу президент України Віктор Ющенко, 53 роки, зустрічався з головами обласних та районних адміністрацій.

Нарада відбувається в невеликому конференц-залі Українського дому. На сцені — два українські прапори, стіл, позаду нього — мапа України на жовто-блакитному фоні. Справа від сцени стіл із табличкою "Для записок у профбюро".

За годину до зустрічі з президентом починають збиратися запрошені. Хтось іде до зали, хтось дає інтерв"ю, знайомі спілкуються між собою. У першому ряду — голова Житомирської облдержадміністрації Юрій Павленко. До нього підходить якась білявка, вітається й цілує його. До першої години зала вщент заповнена, чекають на президента. Він запізнюється.

Хвилин за 10 по першій Ющенко приходить.

— Прекрасно! Армія яка! — звертається до присутніх. Сідає до столу разом із віце-прем"єром Дмитром Табачником.

— Давайте спробуємо від таких бурхливих політичних подій, які завжди вирують у Києві, опуститися на грішну землю й сформувати модель 2007 року, — починає свій виступ президент.

Прекрасно! Армія яка!

Говорить, що формування більшості в парламенті повинно проходити на фракційній основі.

— Я не можу інакше назвати як фарс те, що відбувається в парламенті з формуванням більшості — народної чи всенародної, — каже президент.

Бере в руку окуляри й продовжує читати звернення.

— Ті процеси, які розпочаті...— замовкає на кілька секунд, — в останній час і стосуються Закону про Кабінет Міністрів — це є глибоко деструктивні рішення, які не відповідають основам народної Конституції, — наголошує він.

Дехто з присутніх щось записує, більшість уважно слухає. Віктор Ющенко поправляє манжети на сорочці й повідомляє, що виступає проти силового розв"язання політичної кризи.

— Я сьогодні робочий день почав із Конституційного суду. Моя основна мета візиту донести до Конституційного суду позицію президента з ключових питань, які сьогодні перебувають на розгляді в суді.

Укінці президент пропонує "перейти до найцікавішого" — до проблем освіти, медицини, заборгованості із зарплати, до міжбюджетних відносин, житлово-комунального господарства. Говорить, що потрібно комп"ютеризувати до початку навчального року всі школи та підключити Інтернет.

— Замітьте собі, — звертається до зали президент. — Це ваше першочергове завдання.

Зараз ви читаєте новину «Ющенко назвав події в парламенті фарсом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути