середа, 16 травня 2007 18:25

Юрієві Гнаткевичу вдалося врятувати книги про Тимошенко

У понеділок горіла квартира народного депутата від БЮТу 67-річного Юрія Гнаткевича. Це сталося о першій ночі — господар щойно повернувся зі з"їзду блоку.

Квартиру на вулиці Прирічній, 37, що на Оболоні, Гнаткевич отримав як депутат Верховної Ради ще першого скликання. У цьому ж будинку живе лідерка Прогресивної соціалістичної партії Наталія Вітренко.

Що згоріло? — запитуємо нардепа.

— Загалом у мене дві кімнати і величезна прихожа. Згорів повністю балкон і вікна на обидва боки. Найбільша кімната практично вся чорна. Пожежники приїхали запізно. Ця історія висвітлила всі наші відповідні проблеми. Перша — вони їхали дуже довго, приблизно 40 хвилин. Друга — коли прибули, то не змогли під"їхати, бо двір заставлений машинами. Третя — труба, в яку вкручують пожежний шланг, засипана.

Ви щось робили до приїзду пожежників?

— Ми розбудили всіх сусідів, і вони каструлями з водою гасили пожежу. Мені вдалося врятувати гроші й документи. Також там була кішка, якої я не знайшов, і вона загинула, — зітхає Гнаткевич.

Хто першим помітив вогонь?

— Дуже часто Господь мене рятує і посилає сигнали. Я не міг заснути, бо після з"їзду переживав. А от коли вже вимкнув телевізор і йшов до дружини спати, то побачив мерехтіння на балконі. Подумав, що то оболонські хулігани пускають феєрверки, і пішов подивитися. Та побачив, що в мене горить балкон.

Юрій Гнаткевич каже, що зазвичай вони з дружиною не зачиняють вікон на балконі. Додає, що хоч і живе на сьомому поверсі, але туди можна легко що завгодно закинути. Рятувальники ж, за словами Гнаткевича, припускають, що пожежа сталася через те, що зайнявся холодильник.

Ви пов"язуєте пожежу з політичною діяльністю?

— Для цього не маю ніяких підстав. Але я прожив бурхливе політичне життя й у фракції не пасу задніх. Нещодавно випустив книгу "Остання надія, або Чому вони бояться Юлі". Частина тиражу знаходилася вдома. Книги під час пожежі вдалося врятувати.

Зараз ви читаєте новину «Юрієві Гнаткевичу вдалося врятувати книги про Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути