пʼятниця, 14 вересня 2018 06:10

Юрій Луценко повернеться в політику

— Мій політичний досвід і можливість сказати "ні", а якщо треба — то й набагато грубіше, по усіх телефонах, потрібен тут до закінчення президентських виборів. А після цього за будь-якого результату я маю намір піти в політику, — каже генеральний прокурор 53-річний Юрій Луценко.

Інтерв'ю з ним вийшло на сайті "Цензор.нет" 11 вересня.

— Я спілкуюся про майбутню парламентську кампанію з Кличком (лідер партії УДАР, мер Києва Віталій Кличко. — ГПУ), — каже Луценко. — Але не тільки з ним.

Про роботу в Генпрокуратурі розповідає:

— Ніде не переступив закон у шкурних темах. Не допустив використання ГПУ для політики. Тому якщо хтось хоче посадити мене за законом, я можу спати спокійно.

Про відпустку на Сейшельських островах:

— Якщо генпрокурор навіть воюючої країни не відпочине 10 днів за сезон, він буде менш дієздатний. Я провів три дні в Україні та сім днів — за її межами. Це необхідність. Відпочити на українському курорті я не можу. Бо це перетвориться на мітинг і прийом громадян.

Із родиною Луценко в січні 2018-го тиждень відпочивав на островах у Індійському океані. За відпустку заплатили 52 тис. євро — приблизно 1,6 млн грн. Орендували дві вілли з басейнами.

Три тижні тому в інтерв'ю генпрокурор пояснив, за яких умов може піти у відставку: "Якщо буде прийнято явно неконституційне рішення. Наприклад, введення воєнного стану лише для утримання крісел".

Юрій Луценко 855 днів працює генпрокурором. На посаду його призначила Верховна Рада за поданням президента Петра Порошенка в травні 2016-го. До цього був головою фракції БПП. Йшов другим у списку "Блоку Петра Порошенка" на позачергових виборах до парламенту 2014 року.

Зараз ви читаєте новину «Юрій Луценко повернеться в політику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути