середа, 16 квітня 2008 19:00

Ульянченко розповіла про справи на Київщині

На сьогоднішній прес-конференції голова Київської облдержадміністрації Віра Ульянченко, 50 років, розповіла про розвиток області за минулий рік.

— Ой, так багато проблем, а тут ще й заява Томенка на голову звалилася, — скаржиться Ульянченко своєму помічникові в коридорі. Зранку у Верховній Раді "бютівець" Микола Томенко заявив, що президент Віктор Ющенко має або припинити критикувати роботу уряду, або відправити його у відставку.

У залі Ульянченко кілька хвилин чекає, доки розпочнеться пряма трансляція на одному з телеканалів. Тим часом швиденько переглядає папери.

— Вам роздали такі матеріали? — запитує журналістів і показує буклет, в якому йдеться про розвиток Київщини у 2007 році. — Ну, прекрасно!

Ульянченко поправляє піджак і зачіску.

— Протягом останніх двох років ми входимо в п"ятірку найкращих регіонів, — говорить. Торік збільшили ріст промислового виробництва на 20 відсотків, а сільськогосподарського на 1,9 відсотка.

Додає, що 2007-го Київщина отримала понад мільярд гривень інвестицій — найбільше в Україні. Нині в області будують 10 шкіл та понад 20 дитсадків у сільській місцевості. Середня зарплата на Київщині — 1500 грн.

Зазначає, що вона не підтримує прийняту Кабміном ухвалу про порядок проведення аукціонів із продажу земель несільськогосподарського призначення.

— Це неправильна система, при якій ліцензії на проведення аукціонів отримають невідомі місцевим органам влади компанії, — каже Віра Ульянченко. — Ми також підтримуємо позицію президента в тому, що цей порядок має регулюватися законом, а не ухвалами Кабміну.

За її словами, в деяких районах Київщини сотка землі сьогодні коштує $70 тис. Наприклад, у Кончі-Заспі та Козині.

— Треба в обов"язковому порядку прийняти закон про ринок землі, — наголошує вона і постукує ручкою по столу. — Тоді ніяких проблем не буде. Ми дивуватимемося таким великим цінам до того часу, доки не буде відповідного закону.

Насамкінець каже, що цього року розпочнеться будівництво великої кільцевої дороги навколо столиці. Днями Михайло Бродський заявив, що владі треба буде викуповувати землю під її будівництво в депутата від БЮТу Богдана Губського. Мовляв, той поскуповував землі навколо столиці завдяки "бютівській" більшості у Київраді.

— Я завидую Губському, якщо він має стільки грошей, — усміхається Ульянченко. — Але якщо говорити серйозно, то в нас у деяких районах дійсно будуть проблеми. Бо дорога проходить по землях приватників.

Зараз ви читаєте новину «Ульянченко розповіла про справи на Київщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути