понеділок, 03 березня 2008 18:26

Юлія Тимошенко розповіла про боротьбу з контрабандою

Автор: фото: УНІАН
  Юлія Тимошенко та Валерій Хорошковський минулої суботи розповіли про боротьбу з контрабандою наркотиків
Юлія Тимошенко та Валерій Хорошковський минулої суботи розповіли про боротьбу з контрабандою наркотиків

Прем"єр-міністр 47-річна Юлія Тимошенко минулої суботи зібрала прес-конференцію. Прийшла на неї ще трохи хвора. Присутнім був також голова Державної митниці Валерій Хорошковський, 39 років.

Юлія Тимошенко заходить бліда. На щоках накладено малинові рум"яна. За нею йде засмаглий Хорошковський. Прем"єрка говорить, що покликала журналістів через надзвичайну подію.

— Із задоволенням хотіли б повідомити вам результати програми "Контрабанда-Стоп", яку ми розпочали ще 2005 року та яку тоді обірвали грубою відставкою уряду, — говорить вона. — За ці два місяці роботи у нас є рекордні результати.

Розповідає, що Держмитниця за лютий удвічі збільшила надходження до бюджету.

— Дякую вам, Валерію Івановичу, — звертається до Хорошковського. — І дякую кожному митнику, який за ці два місяці не втратив свою честь.

Валерій Хорошковський усміхається й опускає очі. Юлія Володимирівна просить його розповісти, як вдалося досягти таких результатів. Керівник митниці говорить про затримання контрабанди гірських велосипедів, які ввозили за заниженою ціною — по $20.

— А яка їх реальна вартість? — перебиває прем"єр-міністр.

— Десь 180–200 доларів за один, — відповідає. — У своїй країні вони реєстрували товар за справжньою ціною, а до нас завезли за заниженою.

Юлія Володимирівна шепоче, щоб розказав про затримання контрабанди наркотиків. Але її чутно через мікрофон. Хорошковський киває і каже, що в Одесі виявлено понад 36 кг кокаїну у банках з-під ананасів. Прем"єрка обіцяє, що виділить 250 млн грн на скануюче обладнання. Щоб через нього можна було бачити, що знаходиться всередині упаковок.

— На рівні керівництва СБУ і МВС бачимо бажання працювати і боротися з контрабандою, — додає Тимошенко. — Опускаємося на рівень нижче і знаходимо людей, що його "кришують".

Прем"єрка погрожує за два тижні розпочати називати прізвища високопосадовців,  які не одумалися й далі сприяють контрабанді.

Зараз ви читаєте новину «Юлія Тимошенко розповіла про боротьбу з контрабандою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути