Ексклюзиви
пʼятниця, 08 серпня 2008 18:13

Юлія Тимошенко хоче скасувати парад на День Незалежності

Автор: фото: PHL
  У четвер на аеродромі Білоцерківського гарнізону в Київській області пройшла репетиція військового параду до Дня незалежності. Зокрема, у ній взяли участь 18 оркестрових колективів Збройних сил України
У четвер на аеродромі Білоцерківського гарнізону в Київській області пройшла репетиція військового параду до Дня незалежності. Зокрема, у ній взяли участь 18 оркестрових колективів Збройних сил України

Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко, 47 років, просить главу держави Віктора Ющенка скасувати військовий парад на День Незалежності. Про це вона написала президентові листа.

На підготовку та проведення параду передбачено 70 млн грн. Глава уряду пропонує віддати їх на подолання наслідків повені в західних областях країни.

"Коли десятки тисяч громадян втратили житло, позбавлені елементарних умов для проживання та перебувають у складному психологічному стані, парад військ, артилерійський салют та святковий феєрверк буде сприйнято як виклик людському горю, негативно оцінено українським суспільством та міжнародною громадськістю", — пише прем"єрка.

Глава Секретаріату президента Віктор Балога, 44 роки, називає пропозицію Тимошенко черговою спекуляцією на проблемах країни.

— Особовий склад та військова техніка до параду готові. А його скасування коштів уже не зекономить, — каже він. — Бо підготовка військового параду вже завершена. І це не може не знати керівник уряду, який за наказом президента відповідає за організацію та проведення параду.

Такої ж думки нардеп-"регіонал" 59-річний Василь Хара:

— Це схоже на відкриту війну із президентом. Такі речі, як дозволяє собі зараз Тимошенко, ніхто ніколи собі не дозволяв! — каже він. — Про те, робити чи не робити парад, треба було роздумувати до того, як приймалося рішення. Ющенко, як головнокомандувач, дав завдання, і його треба виконувати.

Такого позору ще не було

Хара пояснює, що Міністерство оборони вже витратило кошти на репетиції параду:

— Тому це ставить у незручне становище президента і Міноборони. Крім того, закладена на військовий парад сума не зіграє жодної ролі для вирішення проблем Західної України. Цей вчинок не прикрашає прем"єрку та уряд. Такого позору ще не було.

Міністр оборони Юрій Єхануров говорить, що 95% коштів, необхідних для підготовки військового параду, вже витрачено. Більшість грошей пішли на ремонт та модернізацію військової техніки.

Зараз ви читаєте новину «Юлія Тимошенко хоче скасувати парад на День Незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути