вівторок, 29 серпня 2017 06:56

"Україна буде такою, якою ми її зробимо"

— Сьогодні начебто й не кругла дата. Але 26-й рік незалежності таки став особливим. Він виявився щедрим на кілька позитивних подій, — каже на майдані Незалежності 24 серпня президент України 51-річний Петро Порошенко.

— Ми завершили боротьбу за ратифікацію Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Щоб заблокувати цей процес, Москва доклала ще більших зусиль, ніж свого часу до зриву підписання самого договору.

Є така приказка: "Собаки брешуть, вітер віє, а караван, наш український караван — іде". Першого вересня Угода набирає чинності і стає для нас дорожньою картою реформ.

На 26-му році Незалежності ми зруйнували візову завісу. Громадяни України отримали заслужене право вільно подорожувати до країн Євросоюзу. Угода про асоціацію і безвіз переконливо свідчать про наш остаточний — де-факто і де-юре — розрив з імперією, яку президент США Рональд Рейган назвав "імперією зла".

Ми, нарешті, вийшли з глибокого шоку, болю і випробувань, які спричинила для української економіки російська гібридна агресія. Відновили зростання валового внутрішнього продукту, і подальші прогнози — позитивні. Це створює можливості до поступового відновлення рівня життя українців.

Нема сумнівів, що Україна буде успішною. Незалежність дала нам шанс, який не можемо змарнувати.

Погляньте на цей майдан. Перед вами — справжня еліта українського суспільства, наші захисники і гаранти незалежності. Найміцніше "залізо" в армії — це те, з якого зроблені наші воїни.

200 тисяч українців пройшли через шість хвиль мобілізації. Вже близько 100 тисяч — пішли служити за контрактом. 130 тисяч воїнів із бойовим досвідом зараховані до мобілізаційного резерву.

Маємо бути єдиними. Ще давні мудреці казали: "Мужність творить переможців, єдність творить непереможених". Російська агресія згуртувала нас. Постало громадянське суспільство небайдужих, патріотично налаштованих людей.

Ми пізнали реальну ціну свободи. Наша незалежність народом омріяна, на референдумі узаконена. І народом захищена від зазіхань з боку Росії.

Кардинал Любомир Гузар закликав ставитися до України згідно із заповіддю Божою "шануй отця і матір". "Україна, — вчив Владика, — в широкому значенні — національна родина, іншої в нас нема. Треба сказати собі, що я народився українцем, так Бог дав, і я маю обов'язок дбати про свій народ".

Це настанова для всього суспільства. Його блаженство також наголошував: "Якою буде Україна, залежить від кожного з нас. Країна буде такою, якою ми її зробимо".

Зараз ви читаєте новину «"Україна буде такою, якою ми її зробимо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути