Ексклюзиви
пʼятниця, 16 березня 2018 06:05

"Українці підтримають того, хто найменше асоціюватиметься з Росією і корупцією"

Автор: Сергій СТАРОСТЕНКО
  Президент Петро Порошенко одягає шапку солдату почесної варти 14 березня у Києві. Убір впав, коли Порошенко з дружиною Мариною зустріли президента Австрії Александра Ван дер Беллена та його дружину Доріс Шмідауер. Шапка лежала на землі, доки вони слухали гімни країн
Президент Петро Порошенко одягає шапку солдату почесної варти 14 березня у Києві. Убір впав, коли Порошенко з дружиною Мариною зустріли президента Австрії Александра Ван дер Беллена та його дружину Доріс Шмідауер. Шапка лежала на землі, доки вони слухали гімни країн

"Порошенко каже, що вірить у перемогу на наступних президентських виборах. Розглядає цей варіант як найбільш імовірний, хоча і припускає можливість провалу", — написав 10 березня у "Фейсбуку" 33-річний Віктор Трегубов.

Він був присутній на зустрічі Петра Порошенка з блогерами (блогер — людина, яка публікує інформацію у соціальних мережах чи інших ресурсах в інтернеті. Там може описувати будь-які події та своє ставлення до них. — ГПУ). За дев'ять днів до цього на прес-конференції глава держави сказав журналістам, що ще не прийняв рішення.

— Порошенко розуміє: йому не можна поступитися президентським кріслом. Якщо до влади прийде недружня до нього команда, то Петра Олексійовича судитимуть, — говорить політолог 63-річний Олександр Кочетков. — Тому заради перемоги він готовий застосувати будь-які методи: шантаж, інсценування терактів і їх ліквідація, гучні кримінальні справи, фальсифікації.

Нестабільна ситуація в країні додає Порошенку впевненості. Наприклад, після виборів президента Росії 18 березня може загостритися конфлікт на Донбасі. Тоді Порошенко спробує ввести воєнний стан, щоб відтермінувати вибори. Але якщо суспільство чинитиме спротив, то влада зупиниться.

Зараз немає лідера, який би об'єднав народ. Це має бути хтось чесний, незаплямований попередньою владою, не олігарх. Повинен мати волю, щоб узяти ситуацію під контроль.

Не вірю в успіх Порошенка на виборах наступного року. Якщо перемога не буде переконливою, то він не зможе зайти у президентський кабінет.

— На наступних президентських виборах люди голосуватимуть за "менше зло". Тобто підтримають того, хто буде найменше асоціюватися з Росією і корупцією. Діючий президент це розуміє, — каже політолог 34-річний Петро Олещук.

— Шанс на перемогу Порошенко має. Варто згадати позиції Кучми перед переобранням на другий термін. Вони були не найкращі. Але він виграв — завдяки грамотній роботі з опонентами й добре продуманій піар-кампанії.

Зараз вважають, що до другого туру Порошенко вийде з Юлією Тимошенко. Забувають про лідера "Опозиційного блоку" Юрія Бойка. У нього хороші шанси об'єднати своїх виборців ідеєю примирення з Росією.

— Зараз шанси Порошенка на другий термін майже нульові. Сам він ще не до кінця усвідомлює це. Тому налаштований на переобрання, — говорить 44-річний Євген Дикий, публіцист, колишній командир взводу батальйону "Айдар".

— Зустрічався з блогерами, бо має серйозні проблеми в інформаційному полі. Але ця зустріч лише нашкодила йому. Підібрали відвертих підлабузників, які агітують за владу за стандартами Росії. В нашому суспільстві таке "прославлєніє батюшкі царя", відверте цілування йому дупи, відмова помічати проблеми, вигадування того, чого нема, сприймається вкрай негативно і дуже іронічно.

Зараз ви читаєте новину «"Українці підтримають того, хто найменше асоціюватиметься з Росією і корупцією"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути