Ексклюзиви
понеділок, 19 травня 2008 18:34

Участь в інвестиційному форумі коштувала 8 тисяч гривень

У Києві вихідними пройшов інвестиційний форум. Його організував Європейський банк реконструкції та розвитку. До участі запросили українських та зарубіжних бізнесменів.

Запрошені з"їжджаються до столичного Міжнародного центру культури і мистецтв, колишнього Жовтневого палацу. Кілька годин стоять у черзі — перевіряє Cлужба безпеки. Потім їм видають картки акредитації, без яких не пускають навіть у туалет. В українських журналістів охорона виписує паспортні дані та запитує національність.

Біля виходу чоловік розповідає, що він — запрошений на форум український бізнесмен. Прізвище називати відмовляється.

— Виявляється, за участь у форумі треба платити вісім тисяч гривень, — скаржиться "ГПУ". — А в мене немає такої суми з собою. Треба ж було хоч попередити!

На офіційному інтернет-сайті форуму написано, що участь — безкоштовна. Хоча у Міжнародному центрі є вивіска "Каса" та касовий апарат.

О 14.00 приїжджає прем"єрка 47-річна Юлія Тимошенко. Разом із президентом Європейського банку реконструкції та розвитку 57-річним Жаном Лем"єром виходить на сцену.

— Сьогодні я говоритиму тільки гарні новини, — усміхається глава уряду. — Поганих у нас не повинно бути.

Запевняє інвесторів, що їм надаватимуть пільги, а приватизація відбуватиметься прозоро.

— Ви знаєте, що ми прийняли в законі "Про Державний бюджет" рішення про те, що несільськогосподарська земля надаватиметься в оренду, виставлятиметься на продаж через аукціон, — каже. — Будь ласка, йдіть подавайте заявку. Це буде значно менше коштувати, ніж ті хабарі, які роздавали до сьогодні. Потрібно просто конкурувати.

Запрошує до слова Лем"єра. Він говорить, що в залі бачить багато знайомих підприємців.

— Можу підписатися, пані прем"єр-міністр, під вашими словами про прозорість та недопущення корупції, — говорить президент банку. — Щороку в Україну ми вкладаємо мільярд євро. Треба було сказати в доларах, то й сума вийшла б більшою.

До трибуни виходить співголова ради інвесторів 48-річний Сергій Тігіпко.

— Що турбує інвесторів зараз? — запитує . — Те, що не зовсім злагоджено працює більшість у Верховній Раді, не злагоджені дії між урядом та Секретаріатом президента.

Пояснює це тим, що в Україні молода демократія. Просить бізнесменів підтримати її і вкладати у розвиток гроші. Юлія Тимошенко задоволено усміхається.

— Нам потрібна прозора приватизація не для наповнення бюджету, а щоб показати, що ми — прозора країна для інвесторів,— каже Тігіпко.

Зараз ви читаєте новину «Участь в інвестиційному форумі коштувала 8 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути