Ексклюзиви
вівторок, 26 червня 2007 19:00

У Стамбулі Ющенко говорив про дороги

Автор: фото: Микола ЛАЗАРЕНКО
  Президент України Віктор Ющенко вітається з президентом Грузії Михайлом Саакашвілі. Позаду за ними спостерігає президент Росії Володимир Путін
Президент України Віктор Ющенко вітається з президентом Грузії Михайлом Саакашвілі. Позаду за ними спостерігає президент Росії Володимир Путін

— Настав час створення Чорноморської зони вільної торгівлі, заснованої на правилах і нормах Світової організації торгівлі, — заявив учора президент України Віктор Ющенко, 53 роки, у Стамбулі.

Там проходив саміт Організації чорноморського економічного співробітництва.

— Це ще один ключ до глибшої і активнішої інтеграції між країнами ОЧЕС, — зазначив він.

Ющенко наголошує на необхідності подальшого зміцнення безпеки у регіоні:

— Необхідно під постійним контролем тримати гарячі безпекові питання — попередження тероризму, боротьби з нелегальною міграцією, торгівлею людьми, незаконним обігом наркотиків і зброї.

Україна головуватиме в ОЧЕС у другому півріччі цього року. За словами Віктора Ющенка, Київ бачить пріоритетами організації реалізацію масштабних транспортних програм:

— Україна пропонує зосередити основну увагу на втіленні масштабних проектів і програм, пов"язаних із розвитком шляхів сполучення і створенням міжнародних транспортних коридорів.

За його словами, Україна високо оцінює ідею спорудження кільцевої швидкісної автомобільної дороги навколо Чорного моря та зацікавлена у розвитку магістрального морського сполучення між країнами — учасницями ОЧЕС.

— Такі проекти матимуть неоціненне значення, зважаючи зокрема на очевидне пожвавлення туризму й торговельних зв"язків, — підкреслює він.

Зараз ви читаєте новину «У Стамбулі Ющенко говорив про дороги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути