Ексклюзиви
пʼятниця, 13 грудня 2019 06:35

У парламенті сталася бійка через закон про землю

"Просимо керівництво Верховної Ради забезпечити можливість стабільної роботи комітету з аграрної політики. Тимчасово перенести засідання у більш захищене приміщення та посилити охорону, забезпечити громадський порядок", — ідеться у заяві фракції "Слуга народу" 11 грудня.

Цього дня аграрний комітет почав розгляд поправок до закону про ринок землі. Після засідання колишні нардепи від "Свободи" Едуард Леонов та Ігор Мірошниченко побилися з нардепом від "Слуги народу" Андрієм Богданцем. Його відвезли до лікарні з підозрою на струс мозку.

"Свобода" виступає проти продажу землі.

У першому читанні Рада підтримала законопроект про ринок землі 13 листопада. Купувати її можуть громадяни України, компанії, ство­рені за українським законодавством, територіальні громади та держава. Пропонують продавати іноземцям і компаніям з іноземним капіталом. Це питання має вирішити народ на референдумі, казав президент Володимир Зеленський.

До документа внесли майже 4,5 тис. поправок. У другому читанні планують розглянути 17–20 грудня.

Перша бійка у Верховній Раді дев'ятого скликання відбулася наприкінці жовтня між нардепом від "Опозиційної платформи — За життя" Миколою Скориком і "слугою народу" Миколою Тищенком. Останній відірвав ґудзика з одягу Скорика. Їх розтягнули колеги.

Зараз ви читаєте новину «У парламенті сталася бійка через закон про землю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути