Ексклюзиви
пʼятниця, 05 жовтня 2007 18:28

У "Нашої України" були невиразні гасла

На виборах до Верховної Ради 2006 року блок "Наша Україна" набрав 13,95% голосів. На дострокових виборах 2007-го блок утворили не лише партія президента, а й "Народна самооборона" Юрія Луценка, "Українська правиця" та кілька менших партій. Також цього разу за блок агітував сам Віктор Ющенко. Торік він цього не робив. Однак результат блоку суттєво не змінився. НУ-НС набрав 14,16%.

— Ці партії нічого нам не додали. Фактично люди голосували за "Нашу Україну", — говорить "нашоукраїнка" Ксенія Ляпіна, 43 роки. — Але вони б забрали, якби йшли окремо.

— Кампанію, власне, витяг президент, — визнає 54-річний Анатолій Матвієнко, лідер Української республіканської партії  "Собор", що входить до НУ-НС. — Якби не він, ми мали би ще гірший та скромніший результат.

Із ним не погоджується директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, 51 рік.

— Якби президент приймав активну участь у кампанії, то все було б по-іншому. А так він вимушений був балансуватися й не втягуватися в кампанію, — каже він. — У "Нашої України — Народної самооборони" такий результат, бо немає єдиної партії. Там внутрішньопартійний хаос, багато вождів. Щоб мати успіх, треба формувати партію і чітко вибирати лідера — Віктора Ющенка.

— Ми не продемонстрували, що зробили висновки зі своїх помилок, — додає Анатолій Матвієнко. — Також треба було відомих людей ставити на керівників обласних штабів. Перша десятка списку мала б зайнятися конкретною роботою в конкретному регіоні. Крім того, в нас були слабенькі, невиразні гасла. Вони не відповідали очікуванням людей.

Зараз ви читаєте новину «У "Нашої України" були невиразні гасла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути