пʼятниця, 18 жовтня 2019 07:15

У народних депутатів вираховуватимуть гроші за прогули

Верховна Рада ухвалила закон про позбавлення народних депутатів права на виплати, якщо вони без поважної причини пропускатимуть роботу.

Рішення ухвалили 16 жовтня.

Народні обранці не отримають зарплату, якщо без поважної причини пропустять 30% голосувань чи половину засідань комітету.

"Розпорядження про припинення виплат видає голова Верховної Ради за рішенням комітету з питань депутатської етики. Закон не передбачає процедуру письмової реєстрації парламентаріїв. Перед відкриттям кожного засідання Ради народний депутат реєструється за допомогою електронної системи — натискає кнопку "за". Якщо ж він цього не зробив, але брав участь у голосуваннях, вважатиметься, що він зареєструвався", — йдеться у документі.

Облік вестимуть за допомогою електронної системи. Дані оприлюднюватимуть за кожний день пленарних засідань на сайті Верховної Ради та особистій сторінці народного депутата.

Закон має підписати президент.

За вересень нардепи заробили від 30 тис. до 59 тис. грн, залежно від посади. Раніше парламентаріям не платили за прогуляні дні в Раді.

Зараз ви читаєте новину «У народних депутатів вираховуватимуть гроші за прогули». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути