вівторок, 29 липня 2008 16:35

У Могилеві - Подільському люди перекрили Тимошенко дорогу

Автор: фото: УНІАН
  Щоб її було краще видно, прем’єр-міністр Юлія Тимошенко стала на стілець
Щоб її було краще видно, прем’єр-міністр Юлія Тимошенко стала на стілець

Минулого понеділка по обіді на вул. Незалежності в Могилеві-Подільському зібралося понад тисячу людей. Вони перекрили дорогу, якою мала їхати прем"єрка Юлія Тимошенко, 47 років.

Міліція відтісняє всіх на край дороги. У натовпі питають, коли приїде Тимошенко. Їм кажуть, що прем"єр-міністр нині на Новодністровській ГЕС.

Люди чекають до 20.30. Тимошенко прибуває вертольотом. Приземляється на території військової частини. Пересідає в автомобіль. Люди вибігають на дорогу, не дають під"їхати до вулиці, де стоїть вода.

Жінки питають, хто компенсує їм втрачене майно.

— Уряд виділив 5 мільйонів гривень на ліквідацію наслідків стихії у Вінницькій області, — заспокоює прем"єрка. — Ті, в кого зруйноване житло, отримають по 5 тисяч гривень. У кого пошкоджено майно — по 2,5 тисячі, а просто постраждалим виділять по тисячі гривень.

Щоб побачити Тимошенко, діти залізли на найближчі дерева та стовпи. Дівчата фотографують, сидячи на плечах у хлопців. Прем"єр-міністр стає на стільчик. Говорить без гучномовця. Люди її погано чують і часто просять повторити.

— Це правда, що дамбу прорвало? Чи вони хотіли гарне озеро на водосховищі президенту показати і того не спускали воду перед дощами? — вигукує чоловік у мокрій футболці.

— Із ГЕС усе нормально. Ніяких проривів не було. Вода почала підніматися через дощі. Це стихія. Перед дощами ГЕС теж планово спускала воду. Зараз рівень води в річці поступово падатиме, і ГЕС зменшить скиди. Тому і в місті рівень води зменшуватиметься, — пояснює Тимошенко.

Вода підійматися більше не буде. Я ж із вами!

— Та це вони тепер його тримають, а ви поїдете — і знову почнуть піднімати! — кричать із натовпу.

— Вода підійматися більше не буде, — повторює кілька разів Юлія Володимирівна, обертаючись у різні боки. — Я ж із вами!

Прем"єрка махає рукою і сідає в авто. Частина людей іде до евакопункту, де ночують третій день. Інші розходяться по родичах.

Зараз ви читаєте новину «У Могилеві - Подільському люди перекрили Тимошенко дорогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути