Ексклюзиви
вівторок, 13 травня 2008 18:38

Турчинову розказали, що таке "генделик"

  Перший віце-прем’єрОлександр Турчинов не бачить провини уряду в зростанні цін
Перший віце-прем’єрОлександр Турчинов не бачить провини уряду в зростанні цін

Учора вранці перший віце-прем"єр та кандидат на посаду столичного міського голови Олександр Турчинов, 44 роки, зустрівся із працівниками Київського нафтогазового інституту.

За день до його приїзду у дворі закладу скосили траву. Із дощок збили невелику дерев"яну сцену. Уночі на ній хтось нашкрябав слово "лох".

Турчинов запізнюється на 15 хв. На вулиці на нього чекають понад сотня працівників інституту та кілька десятків студентів із прапорами БЮТу. Між собою перемовляються, що за голос на підтримку Турчинова на виборах дають 200 грн.

— Я на собі відчув, що таке їздити по Києву без мигалок. Вчасно не доїдеш ні до вас, ні на роботу, — скаржиться на міські затори перший віце-прем"єр.

Півгодини розповідає про те, що робитиме, якщо його оберуть мером. Обіцяє реконструювати "хрущовки", будувати доступне житло і розв"язки на дорогах, виплачувати гроші на оздоровлення дітей.

— Ми пропонуємо всі гральні автомати та казино перенести у чорнобильську зону, — каже він. — Буде азартним гравцям подвійний ризик і адреналіну достатньо. А в київських приміщеннях розмістимо дешеві продуктові магазини.

Турчинов дякує працівникам інституту, що прийшли на мітинг. Просить на виборах голосувати за БЮТ. Прямує до авто. Дорогою журналіст "ГПУ" запитує його, чи намагатиметься притягнути до кримінальної відповідальності нинішнього мера Леоніда Черновецького.

— Безумовно. І не тільки його притягнемо. А всіх, хто причетний до пограбування Києва та розбазарювання столичної землі, роздачі комунального майна.


Ви обіцяєте киянкам додаткові виплати за народження дитини: 31 тисячу гривень до державних 25 тисяч. Ставите їх вище за жінок інших регіонів?

— Бюджет столиці великий. Ви навіть уявити не можете, скільки бюджет може потягнути, якщо його не грабувати. Це колосальні ресурси!

Наскільки ще мають зрости ціни, щоб ви відправили у відставку відповідальних за це урядовців? Наприклад, міністра фінансів Віктора Пинзеника.

— Пинзеника неважко змінити. Зростання цін — це відповідальність Нацбанку. Хоча проблема в тому, що сьогодні уряд не має механізму довести справу до кінця. Ми бюджет сконцентрували і Держрезерв сьогодні має колосальні ресурси, але вони не використовуються. Ми змушені були на ринки Києва відправляти чиновників, і вони купували місця, щоб торгувати дешевшим м"ясом. Тому що міська влада забороняла це робити.

До авто Турчинова підбігають кілька працівників інституту. Просять поставити автографи на його виборчій програмі. Одна з жінок скаржиться на рекламу тютюну й алкоголю — мовляв, дітей привчають пити й курити. Турчинов пояснює, що Верховна Рада має ухвалити відповідний закон.

— Ви знаєте, я не п"ю і не курю, — каже. — Тільки нещодавно дізнався, що таке "генделик". Мене спитали, як я до цього ставлюся, а я про всяк випадок сказав, що негативно. А виявилося, що це — "розливайка"!

Зараз ви читаєте новину «Турчинову розказали, що таке "генделик"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути