Ексклюзиви
вівторок, 23 жовтня 2007 17:42

Томенко та Луценко можуть стати суперниками на виборах мера Києва

Блок Юлії Тимошенко та "Наша Україна — Народна самооборона" домовилися провести дострокові вибори міських голів Києва та Харкова. Відповідний законопроект уже підготовлено. Його планують ухвалити після початку роботи новообраної Верховної Ради.

43-річний член блоку НУ-НС Тарас Стецьків пояснює, що такий закон можна прийняти за наявності юридичних підстав.

— Якщо існує обґрунтоване подання прокуратури про явні зловживання в роботі  міської ради чи міського голови, — наводить приклад. — А діяльність Леоніда Черновецького  дає достатньо підстав для того, щоб вважати: там відбуваються грубі порушення закону. Як у  його діях, так і в діях міськради. Зокрема безпардонне розбазарювання земельних ділянок.

На запитання про долю майбутнього законопроекту, відповідає:

— У нас є домовленість із Блоком Юлії Тимошенко про те, що дострокові вибори в Києві та Харкові треба провести. Це означає, що 228 голосів має набратися.

Стецьків говорить, що "Наша Україна — Народна самооборона" поки ще не визначилася з кандидатурою на посаду мера Києва. Також невідомо, чи буде єдиний кандидат, чи кожна політична сила висуватиме свого.

— Найкраще, якби був єдиний. Є висока ймовірність, що таким може бути Юрій Луценко. Ми сподіваємося на підтримку БЮТу в цьому питанні. Але вони поки що своєї позиції публічно не висловили.

"Бютівець" Михайло Волинець, 50 років, говорить, що питання кандидатів на посаду мера Києва ще обговорюється. Разом із тим зазначає, що від БЮТу можлива кандидатура Миколи Томенка.

Зараз ви читаєте новину «Томенко та Луценко можуть стати суперниками на виборах мера Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути