Ексклюзиви
четвер, 11 жовтня 2007 17:44

Томенко підрахував програш "антикризовиків"

42-річний "бютівець" Микола Томенко порахував, скільки мандатів програла коаліція Партії регіонів, комуністів і соціалістів. Учора на прес-конференції він розповідав: у Верховній Раді 5-го скликання коаліціанти разом мали майже 270 голосів, а тепер — лише 202.

— "Регіонали" щодня на всіх телеканалах повторюють, що перемогли. То яка ж перемога? — запитує "бютівець". — Коаліцію підтримали на один мільйон менше людей, ніж на минулих виборах. То що, це не програш?

Томенко називає міфом те, що країні потрібна широка коаліція між "регіоналами" та "нашоукраїнцями".

— За соціологічними дослідженнями, які проводили під час цієї кампанії, такий формат коаліції здобув підтримку всього у двох з половиною відсотків населення, — говорить із посмішкою. — Хоча були навіть такі дивакуваті люди, які підтримали коаліцію між Партією регіонів та БЮТом.

Коаліцію підтримали на один мільйон менше людей

Каже, що формування широкої коаліції можливе або за перегляду результатів дострокових парламентських виборів, або з волі президента Віктора Ющенка.

— Але що така коаліція об"єднуватиме? Бізнес? Може. Але тоді треба знехтувати вибором людей і дати державну нагороду Олександрові Морозу. Бо його зрада тоді відпочиває, — зауважує Томенко.

Він запевняє, що БЮТ проголосує за кандидатуру віце-спікера від Партії регіонів. Бо це дозволить опозиції захистити свої права. Додає, що Блок Юлії Тимошенко буде претендувати на посади 16 глав обласних державних адміністрацій, яких призначає президент. Хоча вони й не входять до переліку посад, які розподіляє парламентська коаліція.

Зараз ви читаєте новину «Томенко підрахував програш "антикризовиків"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути