Ексклюзиви
середа, 08 серпня 2007 17:00

Тимошенко зустрілася з баварським прем"єром

Учора до столичного офісу БЮТу на вул. Турівській приїхав прем"єр-міністр німецької федеральної землі Баварія Едмунд Штойбер, 65 років. Там зустрівся із 46-річною лідеркою блоку Юлією Тимошенко. Перед цим він спілкувався з президентом Віктором Ющенком, а згодом — із першим віце-прем"єром Миколою Азаровим.

Послухати розмову Штойбера й Тимошенко журналістам не дозволяють. Кажуть, щоб чекали їх виходу надворі. У цей час подвір"ям попід руку з охоронцем Тимошенко пробігає 67-річна активістка помаранчевого майдану 2004 року Параска Королюк із Тернопільщини, яка є членом партії "Наша Україна". Махає рукою й забігає в приміщення.

— Когда камеры будут снимать, она снова выбежит, — жартує 45-річний "бютівець" Олександр Абдуллін. — А потом будет целоваться с премьером.

Усі сміються. За годину Тимошенко й Штойбер виходять. Лідерка БЮТу представляє його як одного з найвпливовіших політиків Європи. Говорить із ним через перекладачку. Прем"єр Баварії каже, "Батьківщина" Юлії Тимошенко буде спостерігачем у Європейській народній партії. Серед спостерігачів є також Народний рух та "Наша Україна".

— Ми досить детально обговорили входження України в Європейський Союз, — розповідає Тимошенко після від"їзду Штойбера. — Говорили й про відправлення наших дітей на навчання до Баварії.

Лідерка БЮТу додає, що Штойбер запропонував їй через телезвернення виступити на з"їзді Європейської народної партії, який відбудеться наприкінці вересня.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко зустрілася з баварським прем"єром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути