Ексклюзиви
середа, 05 березня 2008 17:54

Тимошенко спізнилася на кілька хвилин

На вчорашнє засідання уряду прем"єрміністр 47-річна Юлія Тимошенко спізнилася на кілька хвилин. Однак багатьох міністрів у залі засідань не було. Прем"єрка дивиться на пусті крісла і пропонує присутнім почекати. Вона мовчки стоїть біля свого місця і спідлоба поглядає на годинник. Коли забігає міністр охорони здоров"я Василь Князевич, Юлія Володимирівна криво посміхається:

— Колеги, чекаємо, поки міністри приб"ються на свої місця.

Минає 2 хв. З"являються ще кілька урядовців. Прем"єрка розпочинає засідання. Розповідає, що обговорюватимуть пропозиції представників малого та середнього бізнесу, прийматимуть бюджетну програму на наступний рік. Також затвердять програму діяльності українських аеропортів до 2020 року.

— Сьогодні розглядатимемо проект постанови уряду по забезпеченню розрахунків країни за газ, — додає Юлія Володимирівна. — Без актів звіряння та контрактів.

Говорить, що на Україну та уряд тиснуть, аби зберегти нечесні схеми постачання газу. Обіцяє, що "Нафтогаз" розраховуватиметься за продукцію на підставі постанови уряду.

— Незважаючи на таку ситуацію, Україна сьогодні газом забезпечена. Маємо необхідні резерви і ресурси, — переконує Юлія Тимошенко.

На Україну тиснуть, аби зберегти нечесні схеми постачання газу

Розповідає, що минулого вівторка на Кіровоградщині місцевий облгаз самовільно обмежив постачання блакитного палива. Каже, що це підприємство викуплене власниками "РосУкрЕнерго" та "УкрГазЕнерго". Останні є посередниками з постачання газу в Україну, яких прем"єр намагається усунути.

— Звертатимуся до Генпрокуратури щодо порушення кримінальних справ проти керівників, зокрема газопостачальних компаній, які вдаються до саботажу і штучно нагнітають настрої в суспільстві, — каже глава уряду.

Припускає, що ситуацію вдасться врегулювати за допомогою Генпрокуратури.

— Деякі країни почали виступати проти шантажу, який зараз чиниться на Україну, — говорить прем"єрка. — У цьому ми не самотні, адже вони розуміють, як нас сьогодні "гнуть" у газовій сфері.

Наприкінці додає, що на засіданні з"ясують, чому деякі студенти ще з січня не отримують підвищених стипендій. Також обговорять проблему з пенсіями, нижчими за прожитковий мінімум.

Після засідання Юлія Тимошенко проводить прес-конференцію. Каже, що прийняли постанову, за допомогою якої Україна зможе розраховуватися за газ. Розповідає, що голови "Нафтогазу" й "Газпрому" по телефону ведуть переговори щодо поставок. Як домовляться, то зроблять спільну заяву.

Журналісти повідомляють, що президент видав указ, яким зобов"язує прем"єр-міністра проводжати його з країни і зустрічати із закордонних візитів. Тимошенко усміхається:

— Я з радістю його проведу і зустріну.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко спізнилася на кілька хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути