понеділок, 16 лютого 2009 18:01

Тимошенко обіцяє не піднімати податків для підприємців

Завтра вранці прем"єр-міністр 48-річна Юлія Тимошенко винесе на розгляд уряду законопроект із забороною на час кризи підвищувати податки для малого та середнього бізнесу. Це прем"єрка пообіцяла під час учорашньої зустрічі з віце-президентом Єврокомісії Ґюнтером Ферхойґеном, 64 роки.

— Потрібно припинити спокусу чиновників усіх рівнів підправити економічну ситуацію під час кризи за рахунок збільшення податків, — говорить вона.

Тимошенко запросила до Кабінету Міністрів Ферхойґена, аби підписати декларацію між урядом та Єврокомісією щодо співпраці з приводу підтримки малого та середнього бізнесу.

— Сьогодні підприємцям надзвичайно важко, бо банки піднімають їм відсотки через девальвацію, — розповідає прем"єр. — Валютні кредити стали важкими, і це пов"язано також із політикою Національного банку.

На півгодини прем"єрка і віце-президент Єврокомісії зачиняються в залі засідань уряду. Потім підписують документ перед пресою. Кілька хвилин Тимошенко перемовляється із Ферхойґеном у кутку зали. Перекладає віце-прем"єр із питань євроінтеграції Григорій Немиря.

Виходять до прес-центру. Ферхойґен бере слово:

— Україна — наш найближчий сусід. Тому Євросоюз зацікавлений в Україні, яка матиме економічну і політичну стабільність. Продовжуйте структурні реформи.

Тимошенко розповідає, що домовилися підтримувати підприємців, зокрема не піднімати податки.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко обіцяє не піднімати податків для підприємців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути