понеділок, 18 червня 2007 18:35

"Те, що відбувається, — це не засідання Верховної Ради"

Заяву про складення депутатського мандата "нашоукраїнця" Юрія Ключковського, 57 років, зачитали однією з останніх. Після цього кількість складених мандатів досягла 151. Однак голова Верховної Ради Олександр Мороз запевнив, що парламент припинить роботу лише з обранням депутатів наступного скликання.

— Він дуже вибірково читає Конституцію, — пояснює "ГПУ" Ключковський. — 82 стаття прямо передбачає зупинку діяльності Верховної Ради у разі, коли депутатів є менш як 300.

А якщо коаліція збереться на засідання...

— Вони не мають права збиратися на засідання! — підвищує голос колишній нардеп. — Те, що відбувається, — це не засідання Верховної Ради.

Зараз у Раді немає 300 депутатів. Чи логічно через 30 днів очікувати четвертий указ президента про розпуск?

— Може бути і такий варіант. Визнати, що 30 днів не діяла Верховна Рада — це вихід на 90 статтю. Але є 82 стаття, про яку домовилися президент, прем"єр і спікер. І підписали відповідну заяву, що вибори будуть проводитися на підставі втрати повноважності Ради.

Нам абсолютно все одно!

Мороз говорить, що немає ще остаточного рішення щодо обнулення списків.

— Це його не повинно турбувати. Верховна Рада зупиняє свою діяльність. Можливо, будуть приведені до присяги якимсь чином інші кандидати в депутати. Але діяльність Верховної Ради зупиняється, не чекаючи цих рішень. Усе!

Київський апеляційний адміністративний суд відмовив Партії промисловців і підприємців Анатолія Кінаха в розгляді скарги про обнулення списків "Нашої України". Що далі?

— Центральна виборча комісія повинна виконати рішення з"їзду блоку й онулити списки.

Тобто усе вперлося в рішення ЦВК?

— Та нам байдуже, чи вона прийме рішення, чи ні! — сміється Ключковський. — Вона може або онулити списки, або не приймати ніяких рішень взагалі. Нам абсолютно все одно! Головне, що вона нікого не може визнати обраним у Верховну Раду.

Якщо Верховна Рада зараз не діє, як країна житиме три з половиною місяці до наступних виборів без парламенту?

— Спокійно. Коли йде мова про органи оперативного управління, передбачається неперервність в їхній діяльності. Із Верховною Радою такого немає. Більше того, Конституція прямо передбачає, що парламент працює напливами — сесіями з перервами у два—два з половиною місяці. Усе і так співпало, адже зараз мали би бути депутатські канікули.

Зараз ви читаєте новину «"Те, що відбувається, — це не засідання Верховної Ради"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути