Ексклюзиви
вівторок, 13 березня 2018 00:45

"Такої кількості охорони ще не бачив. За совєтських часів — теж"

— Порошенку не дали покласти квіти. Фізично. Створили конфліктну ситуацію — і він забоявся туди йти, — говорить філософ 52-річний Сергій Дацюк.

Близько 200 людей зібралися біля пам'ятника Тарасові Шевченку 9 березня. Президент мав приїхати на покладання квітів з нагоди 204-ї річниці від дня народження поета. Того ж дня він вручав Шевченківські премії у Національному музеї Кобзаря неподалік парку.

— Це явище не нормальне, але із цим потрібно жити. Суспільство реально демонструє відторг­нення президента, — продовжує Сергій Дацюк. — Те, що було під пам'ятником Шевченкові, — погано, бо свідчить про радикалізацію процесу. Вона без осмислених і позитивних перспектив — небезпечна. Бо веде до бунтів, протистоянь, а не покращення. Ситуація в Україні загострюється і навряд чи протримається у прийнятному вигляді до чергових виборів.

— Проходи в парк закрили, нагнали поліції. Це було ганебно, — каже колишній політв'язень 80-річний Степан Хмара.

— Щоб дістатися до пам'ятника, треба було пройти рамки металодетектора, показувати речі. Враження неприємне. Порошенко боїться? То хай не приходить до Шевченка.

По можливості, буваю біля пам'ятника Тарасові Григоровичу щороку 9 березня. Такої кількості охорони ще не бачив. За совєтських часів — теж.

Зараз ви читаєте новину «"Такої кількості охорони ще не бачив. За совєтських часів — теж"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути