понеділок, 26 травня 2008 18:25

Столична влада залишилася в руках Черновецького

На позачергових виборах столичного міського голови та Київради переміг чинний мер столиці 56-річний Леонід Черновецький та його блок. Перегони ініціювали Блок Юлії Тимошенко та "Наша Україна — Народна самооборона". У березні відповідну постанову ухвалила Верховна Рада.

О шостій ранку в неділю до столичної станції метро Політехнічний інститут під"їжджають два автобуси з чернігівськими номерами. Зупиняються за 100 м від виборчих дільниць NN109 і 110. В автобусах багато хлопців — визирають із-за шторок.

За годину до дільниці N109, розташованої у школі, приходять перші виборці. Здебільшого пенсіонери. Дільниця поки що закрита — у приміщенні  розставляють урни, розкладають на столах бюлетені. На годиннику 7.30, вибори мають розпочатися за півгодини.

— Это ж сколько ждать можно? Хамство! Почему я не могу войти? — обурюється літня жінка, проштовхуючись крізь натовп.

— Та не ломіться, — заспокоює її міліціонер, притримуючи двері.

Это ж сколько ждать можно? Почему я не могу войти?

Дільниця починає працювати. Люди беруть бюлетені завдовжки з метр, підходять до вікна. Прізвище свого кандидата вишукують, тримаючи аркуш на світлі. Скаржаться на погане освітлення в кабінках.

Близько дев"ятої до школи під"їжджають кілька машин міліції. Приходять люди в костюмах. Представляються працівниками Служби безпеки України. Члени дільничної комісії перешіптуються, що людей в автобусах привіз Блок Миколи Катеринчука. Міліціонери говорити про це відмовляються. Ще за якийсь час на дільницю приїжджає сам кандидат.

— Це провокація БЮТу. Ми студентів не привозили. Нас просто хочуть підставити, — каже Микола Катеринчук, 40 років.

У цей час біля однієї з урн зупиняється жінка літнього віку. Її бюлетень розгорнутий. "Плюсик" стоїть напроти прізвища Віталія Кличка.

— Господи, допоможи, щоб у Києві нарешті була нова влада, — каже жінка та хреститься. Скручує бюлетені в трубочку, кидає до урни. Після цього тричі перехрещує її.

Голова дільничної комісії Михайло Єрухімович, 45 років, каже, що на дільниці мешкає майже 2,5 тис. виборців. Додає, що молодь голосує неактивно. Значних порушень не було.

Приходять люди в костюмах. Представляються працівниками Служби безпеки України

— Лише ті автобуси наробили переполоху. Але вже все владнали, — говорить Єрухімович.

Міліціонери розповідають, що автобуси з чернігівцями відігнали подалі від дільниці, а потім склали протоколи на усіх, хто був у салонах.

Зараз ви читаєте новину «Столична влада залишилася в руках Черновецького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути