Ексклюзиви
четвер, 28 жовтня 2021 07:15

"Слуга народу" втрачає рейтинг

За партію "Слуга народу" готові голосувати 14% українців. Про це свідчать дані опитування соціологічної служби "Центр Разумкова". Його проводили з 14 по 20 жовтня. Із серпня рейтинг партії "слуг" знизився на три пункти. Тоді президентську політсилу готові були підтримати 17% виборців.

На другому місці — "Європейська солідарність" із 10%. Влітку за партію збиралися голосувати 10,7%. ОПЗЖ у жовтні втратила 2,6%. Її підтримують 8% порівняно із серпневими 10,7%.

На четвертому місці "Батьківщина" — за неї 7,4% опитаних. У серпні партія мала 8,2%. П'ята — партія проросійського політика Євгенія Мураєва "Наші" із 7,4%. Влітку "Центр Разумкова" рейтинги цієї сили не рахував. До Верховної Ради проходить "Сила і честь" із 3,9%, згідно з даними опитування. "Голос", що має фракцію у парламенті 9-го скликання, набирає 0,3% і до Ради не потрапляє.

— Були підстави для того, щоб цифри "Слуги народу" впали, — говорить соціолог 71-річний Євген Головаха.

— Перша з них — "слуги" виключили свого спікера (7 жовтня Верховна Рада відкликала 38-річного Дмитра Разумкова з посади голови парламенту. "За" проголосували 284 депутати. — ГПУ). Частина виборців його підтримували. Другий чинник — опалювальний сезон. Люди розуміють, що обігрів включили пізно, вони змерзли. Це могло відтягнути кілька відсот­ків. Також відчувають, що платити цього сезону доведеться значно більше.

Третій фактор — це коронавірус. Люди не думають, що винні у спалаху інфекції, бо не хочуть вакцинуватися. Впевнені — це провина влади.

Якщо ввімкнуть опалення й українці не платитимуть багато за нього, а епідемія піде на спад, рейтинги зростуть. Як ні, то й відновлення не буде.

Зараз ви читаєте новину «"Слуга народу" втрачає рейтинг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути