Ексклюзиви
пʼятниця, 08 квітня 2011 01:45

Слідчий проколовся на очній ставці Кучми з Мельниченком

Адвокати екс-президента Леоніда Кучми заявили відвід слідчому Генпрокуратури, начальнику відділу криміналістики Владиславові Грищенку. Він вів справу причетності Кучми до вбивства журналіста Георгія Ґонґадзе.

— Слідство необ'єктивне, — вважає один із адвокатів 53-річний Віктор Петруненко. — Щоб заявити відвід Грищенку, достатньо було однієї очної ставки з Миколою Мельниченком. Грищенко вів її та грубо порушив право на захист Леоніда Кучми: перешкоджав його конституційному праву користуватися допомогою адвокатів, а також не відреагував на наше зауваження, що Мельниченко використовував записувальні пристрої. Дії Мельниченка можна кваліфікувати як підготовку до розголошення даних досудового слідства.

Петруненко стверджує, що Мельниченко записував очну ставку на мікрокамеру, вмонтовану в ручний годинник. Коли ж той звернув на це увагу, екс-майор вийшов із кабінету і повернувся без хронометра.

— Слідство від самого початку було необ'єктивне, бо справа політична, а не кримінальна. Прокуратура своїми діями додала їй такого смаку. Для прикладу візьміть заяву про визнання плівок Мельниченка доказом, — коментує політолог Вадим Карасьов, 54 роки. — Тому адвокати хочуть, аби тут було менше політики.

Зараз ви читаєте новину «Слідчий проколовся на очній ставці Кучми з Мельниченком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути