Ексклюзиви
четвер, 08 квітня 2021 07:36

Семенченка підозрюють у створенні приватної військової компанії

24 березня Служба безпеки затримала екснардепа 46-річного Семена Семенченка та агента Національного антикорупційного бюро 38-річного Євгена Шевченка. Їх підозрюють у створенні незаконного збройного формування — приватної військової компанії. Її зареєстрували за кордоном 2018-го. Готували рекрутів для роботи в охоронних фірмах. Нібито організували схему з незаконного ввезення з Росії запчастин до військової техніки, які за завищеними цінами продавали оборонним держпідприємствам.

26 березня Печерський райсуд Києва відправив Семенченка під варту на два місяці без можливості застави. Шевченко вийшов з-під варти під заставу у 5 млн грн.

До початку війни на Донбасі Семен Семенченко мав ім'я Костянтин Грішин. Народився у Севастополі, навчався у військово-морському училищі ім. Нахімова. Два роки вчився на кінорежисера в Москві. Був на війні у Чечні. У Києві вісім місяців відсидів у СІЗО за розбій. 2000 року балотувався в депутати Севастопольської міськради. 2014-го його бачили на Революції гідності, на проукраїнських мітингах у Донецьку та під час захоплення Донецької ОДА проросійськими силами. Керував добровольчим батальйоном "Донбас". Того ж року пройшов до Верховної Ради за списком "Самопомочі". За рік узяв помічником Євгена Шевченка — ексбійця "Донбасу", власника охоронної фірми, де працюють колишні атовці.

В інтерв'ю "Цензор.нет" Шевченко каже, що планував створити ПВК разом із Семенченком для охорони об'єктів у Сирії та Афганістані за контрактами Держдепу США. Але замовлення не отримали, тому вийшов із бізнесу. Був позаштатним співробітником НАБУ.

Зараз ви читаєте новину «Семенченка підозрюють у створенні приватної військової компанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути