Ексклюзиви
пʼятниця, 28 грудня 2018 06:50

Саакашвілі видворили з України

12 лютого прикордонники затримали 50-річного Міхеіла Саакашвілі у столичному ресторані "Сулугуні". Чартерним рейсом його видворили в Польщу. Далі він виїхав у Нідерланди, де живуть його дружина і син.

Торік у вересні Саакашвілі на ділянці Мостиського загону в пункті "Шегині" на Львівщині, повертаючись із Польщі, не пройшов прикордонного контролю. Під час прориву в сутичках із прихильниками політика 11 поліцейських і п'ятеро прикордонників ­отримали тілесні ушкодження. Суд визнав Саакашвілі винним у незаконному перетині кордону й зобов'язав заплатити штраф — 3,4 тис. грн.

26 липня 2017 року президент Петро Порошенко призупинив Саакашвілі українське громадянство, яке надав у травні 2015-го.

Правоохоронці звинуватили колишнього голову Одеської облдержадміністрації і екс-президента Грузії в отриманні від бізнесмена Сергія Курченка, який переховується в Росії, півмільйона доларів на організацію протестних акцій в Україні.

Саакашвілі заборонили в'їзд в Україну до 13 лютого 2021-го. Рішення прийняв начальник Мостиського прикордонного загону полковник Ігор Говорущак. Воно поширюється на всі українські пункти пропуску.

— Я звертатимусь у Європейський суд щодо позбавлення громадянства і готовий повернутися в Україну, — заявляв Саакашвілі. — Я готовий бути у в'язниці і судах. А вони кажуть: ні, залишайся там, де ти є.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі видворили з України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути