Ексклюзиви
пʼятниця, 28 квітня 2017 06:25

"Саакашвілі показує в українцях найгірше"

"Це не телевізійне ток-шоу. Це навіть не журналістика. Я був присутній на недільній службі в церкві св. Михайла, де пастор — Саакашвілі. Святий, який лікує від усіх хвороб і виганяє диявола — Саакашвілі, Господь — Саакашвілі. Парафіяни захоплено плескали в долоні й кричали "Алілуя!", — написав у соцмережі волонтер 48-річний Юрій Касьянов.

Колишній голова Одеської облдержадміністрації Міхеіл Саакашвілі почав вести телевізійну передачу "Інша Україна". Учасниками перших випусків були нардепи Володимир Парасюк, Семен Семенченко, Олег Барна та Олександр Бригинець. Трансляція велась у записі, але запланували й прямі ефіри.

"Перші півтори години Міша розповідав про "любих друзів", про мафію, про корупцію, — продовжує Юрій Касьянов. — Це був авторський виступ, монолог, який переривався відеосюжетами й фотографіями. Потім потроху почали повертати до заявленої військової теми передачі. І знову виступав переважно Саакашвілі — на подіумі і з екрана. Міша їде на фронт, Міша дарує військовим утеплені будиночки для облаштування блокпоста, Міша дарує квартири. Говорив переважно ведучий. Дякували військові, яким він подарував квартири. Для контрасту показували собачу будку.

Міша все говорить правильно. І про корупціонерів, і про мафію, і про армію. Але погодитися з тим, що Саакашвілі — "наш президент", закликати його "зробити з нас свиней — людей" — я не можу".

"Не можна робити політичний піар на найболючіших питаннях суспільства в гірших традиціях Тимошенко, — написала у "Фейсбуку" волонтер 31-річна Ольга Решетілова. Її теж запросили для участі в програмі.

— Використовувати як тло для своїх монологів людей, які прийшли сказати щось важливе, без їхньої згоди. Витягати з українців найгірше, що в них є — схильність до патерналізму (система відносин, за якої влада забезпечує потреби громадян, а вони в обмін на це дозволяють диктувати їм моделі поведінки. — ГПУ) і слиновиділення на примітивний популізм".

Зараз ви читаєте новину «"Саакашвілі показує в українцях найгірше"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути