Ексклюзиви
пʼятниця, 28 квітня 2017 06:10

Руслану Зейтуллаєву дали 12 років тюрми

До 12 років тюрми засудили в Росії кримського татарина Руслана Зейтуллаєва, 31 рік. 26 квітня рішення виніс військовий суд у Ростові-на-­Дону.

Засуджений жив у селі Орлине поблизу окупованого Севастополя. Позаторік його арештували російські силовики та звинуватили в належності до ісламської партії "Хізб ут-Тахтір". У РФ її вважають терористичною. Восени торік Зейтуллаєву дали сім років тюрми. Але прокуратура оскаржила вирок. Наполягали на 17 роках ув'язнення.

4 квітня Руслан Зейтуллаєв оголосив голодування. Вимагав зняти обвинувачення з усіх кримських татар та повернути їх Україні. Їжу не вживав понад два тижні. За перші 10 днів втратив 6,2 кг, не міг стояти.

"Руслан уже виходить із голодування, — пише у "Фейсбуку" адвокат Еміль Курбедінов, 35 років. — Усі ці вироки — лише на папірцях. Вони не є гарантованими на завтрашній день. Не їм вирішувати, хто і скільки буде нудитися в тюремних катівнях".

Зараз ви читаєте новину «Руслану Зейтуллаєву дали 12 років тюрми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути