вівторок, 03 вересня 2019 07:05

Родичі й партнери керівництва парламенту стали нардепами

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков, 35 років, народився в Бердичеві на Житомирщині. Правознавець, має диплом фахівця з міжнародних економічних відносин.

Із 2006 року займався політичним консультуванням. Разом із Василем Моканом та Неллі Яковлевою створили "Юкрейніан Консалтінг Груп". Вони нині — народні депутати від "Слуги народу".

У 2006–2010 роках був членом Партії регіонів. Пояснював це неприхильністю до тодішнього глави держави Віктора Ющенка. Під час президентської кампанії Зеленського був речником штабу. Згодом очолив партію "Слуга народу" і під першим номером пройшов у парламент.

На ефірах принципово розмовляє російською. У Верховній Раді спілкується українською. Із дружиною виховує двох синів.

Перший віце-спікер Руслан Стефанчук, 43 роки, народився в Тернополі. Професор, член-кореспондент Національної академії правових наук України.

Був помічником народного депутата від блоку "Наша Україна — Народна самооборона" Анатолія Матвієнка, згодом — віце-прем'єра Степана Кубіва. У 2011–2013 роках очолював відділ Інституту законодавства Верховної Ради.

З початком президентської кампанії 2019-го став ідеологом партії "Слуга народу". ­Після виборів — представником президента в парламенті.

Брат Руслана Стефанчука Микола — новообраний депутат від "Слуги народу". Із дружиною виховують сина і дочку.

Віце-спікер Олена Кондратюк, 48 років, родом зі Львова. Кандидат історичних наук. Керувала піар-агенцією "Радник". У парламенті з 2007-го. Тричі обиралася депутаткою від "Батьківщини". На цьогорічних виборах пройшла під №5 у списку.

Заміжня за Олександром Богуцьким, директором телеканалу ICTV. Разом виховують доньку.

Зараз ви читаєте новину «Родичі й партнери керівництва парламенту стали нардепами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути