Ексклюзиви
понеділок, 17 вересня 2007 17:56

"Регіони" зібрали три мільйони підписів за референдум

Учора на столичному майдані Незалежності нардепи від Партії регіонів 53-річний Михайло Чечетов та Юрій Мірошниченко, 37 років, оголосили, що вже зібрали понад 3 млн підписів за проведення всеукраїнського референдуму. На нього хочуть винести три запитання: чи робити державною російську мову, чи оголосити Україну позаблоковою та чи потрібно голів обласних та районних адміністрацій обирати на виборах.

Мірошниченко й Чечетов стоять під великим плакатом із запитаннями референдуму. Поряд — чотири столи, на яких сині коробки із підписами.

— Це лише перший етап. Ми продовжуємо збір підписів і думаємо, що їх буде понад дев"ять мільйонів, — говорить Мірошниченко.

Навколо "регіоналів" збираються кількасот людей і уважно слухають. Час від часу вигукуючи:

— Регіони! Регіони! Ура!

Мікрофон бере Чечетов. Під час виступу у нього тремтить права нога. Починає з того, що "помаранчеві" брешуть народові, а Партія регіонів виконує його волю. Говорить, що на біґбордах блоку "Наша Україна — Народна самооборона" зображені не кулаки, а дулі для народу. Насамкінець торкається питання мови. Наводить приклад Швейцарії. Мовляв, там чотири державні мови, й країна має високий рівень життя. Каже: там просто більше турбуються про економіку, а не про те, якою мовою говорити.

— Чтобы в Швейцарии был такой уровень жизни, как в Украине, нужно месяцев на пять направить туда в командировку Ющенко, Тимошенко, Кириленко, Луценко и поручить, чтобы они из четырех языков сделали один, — наголошує Чечетов. — Тогда там начнутся митинги, флаги, демонстрации, выборы. Тогда будет уже не до экономики.

Йому аплодують. Кілька десятків людей прямують до наметів, щоб ставити підписи за референдум.

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" зібрали три мільйони підписів за референдум». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути