четвер, 31 липня 2008 18:49

"Регіони" заявляють про домовленість із БЮТом щодо статусу російської мови

Блок Юлії Тимошенко готовий включити до свого варіанту змін до Конституції питання двомовності. Про це позавчора розповіла народний депутат від Партії регіонів Олена Бондаренко, 34 роки.

— Наскільки я інформована, БЮТ подумує про це, — каже.

"Регіоналка" додає, що тоді її партія зможе підтримати "бютівську" Конституцію. Разом вони матимуть 331 голос. А для ухвалення досить і 300.

— Я, звичайно, уявляю істерику у крайнього крила блоку "Наша Україна — Народна самооборона", але це можливо, — переконує Бондаренко.

— Такого не буде, — каже нардеп-"бютівець" Михайло Волинець, 51 рік. — У нас російська мова і так не зазнає утисків. Окремі депутати можуть цю ідею підтримати, а вся фракція БЮТу — ні.

Партія регіонів на початку липня презентувала свій варіант Конституції. У ньому йдеться про позаблоковість країни та надання російській статусу державної.

До того "регіонали" вели кілька місяців із БЮТом переговори про спільний проект Конституції. Юлія Тимошенко розповіла про це під час неформального спілкування з журналістами. Говорила, що майже все вже узгоджено. Однак спільного голосування не відбулося — однією з причин називали питання російської мови. А також те, що начебто переговори заблокував нардеп-"регіонал", мільярдер Рінат Ахметов.

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" заявляють про домовленість із БЮТом щодо статусу російської мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути