пʼятниця, 22 жовтня 2010 05:09

"Регіони" розраховують на Тягнибока

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Тарас Стецьків
Тарас Стецьків

Партія регіонів контролюватиме місцеву владу в Західній Україні за допомогою ВО "Свобода". Про це депутат від НУ-НС Тарас Стецьків сказав в інтерв'ю "Львівській газеті".

На його думку, "Регіони" не матимуть великої фракції ні в обласній, ні в міській Львівській раді, тим паче на рівні районних центрів області. Але вони розраховують на дві речі.

— Перше — подрібненість фракцій. Відтак пройде по три-чотири депутати від демократичних партій, які між собою не домовляться. І друге — розраховують на появу доволі великих фракцій від "Свободи", — каже Стецьків. — Партія регіонів вибудовує головного й дуже зручного опонента у вигляді "Свободи", яка, крім націоналістичної риторики і крайнього радикалізму з присмаком істерики, поки що нічого Україні не принесла. Це ті дві речі, за рахунок яких "регіонали" розраховують контролювати місцеву владу в Західній Україні.

Інколи складається враження, що "Свободу" придумали для того, щоб дискредитувати Галичину й націоналізм як такий в очах українців. Часто те, що вони роблять, не вкладається в рамки здорового глузду, — додає "нунсівець".

На питання щодо джерел фінансування "Свободи" Стецьків говорить:

— Вони переповідають різні плітки. Що всіма їхніми фінансами відає якась міфічна економічна рада. Я не входжу до цієї структури, не є членом "Свободи", тому прізвищ назвати не можу. Але як людина, яка давно і професійно займається політикою, приблизно знаю, скільки коштує оренда біл-бордів, скільки коштує сюжет на телебаченні, скільки коштує площа в газеті. Кажуть про різних людей. Не називатиму їх. Але тут, як казав Козьма Прутков, зри в корінь — кому це вигідно? Крайній радикалізм радше шкодить, ніж допомагає, але крайня радикальна партія на руку теперішній правлячій силі, щоб в центральній, південній і східній Україні показувати "звіряче обличчя" українського націоналізму.

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" розраховують на Тягнибока». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути