Ексклюзиви
вівторок, 17 квітня 2007 17:57

"Регіони" планують святковий концерт

Автор: фото: reuters/Damir Sagolj
  Цього прихильника парламентської коаліції і уряду Віктора Януковича минулого тижня сфотографували під час одного з мітингів у центрі Києва
Цього прихильника парламентської коаліції і уряду Віктора Януковича минулого тижня сфотографували під час одного з мітингів у центрі Києва

Понад 30 тис. прихильників владної коаліції провели вчора мітинг на столичному майдані Незалежності. Вони перекрили рух Хрещатиком.

О десятій ранку з боку Європейської площі до Майдану рухається кілька великих колон людей. Вони тягнуться від Верховної Ради. У руках тримають прапори Партії регіонів, Комуністичної та Соціалістичної партій. Хлопці несуть упаковки пляшок із мінералкою. Порядок охороняють співробітники міліції та спецпідрозділу "Беркут".

Демонстранти дивляться пряму трансляцію засідання парламенту. Розстеляють пакети на землі й сідають на них. Під сценою хлопці та дівчата лузають насіння.

— Нас привезли кількома автобусами, і сьогодні поїдемо назад, — розповідає 30-річна Оксана з Черкаської області. Ховає за спину пляшку з пивом і з усмішкою каже: — Я тут уперше, але якщо потрібно, приїду ще.

За сценою люди у фартухах Комуністичної партії дістають із пакета їжу:

— Мы купили кушать за свой счет, сейчас перекусим и — на митинг, — каже Наталя Потоцька, 45 років.

Розповідає, що разом з нею із Запоріжжя приїхало близько сотні людей, аби підтримати владну коаліцію:

— Мы спим в автобусах, которые находятся возле Речного вокзала. Я — член Коммунистической партии, приехала вместе с 16-летним сыном. Он — комсомолец.

Люди, які сидять біля неї, теж із Компартії. Але підтримують "регіоналів" із соціалістами, кажуть, це — одна команда.

Наталя Потоцька ховає залишки їжі в пакет, кладе зверху шматок хліба і продовжує:

— Сейчас идет посевная, люди заинтересованы быть на земле, а здесь что? — озирається навкруги. — Назревает гражданская война, а нам надо отстоять, чтобы люди не враждовали.

Один з організаторів мітингу — нардеп від Партії регіонів Вадим Колесніченко, 49 років. Він стоїть за сценою на Майдані.

— В суботу, воскресенье были поминальные дни, поэтому мы, уважая чувства верующих, отменили митинги, — каже він. Додає, що мітинг триватиме до ухвалення рішення Конституційним судом щодо указу президента про розпуск парламенту.

— Как только суд все решит, на следующий день — большой праздничный концерт и разъезжаемся по домам, — усміхається так, ніби наперед знає, яким буде рішення суду.

Колесніченко запевняє: щодня на Майдан організатори привозять 35–70 тис. мітингувальників.

Зараз ви читаєте новину «"Регіони" планують святковий концерт ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути