Ексклюзиви
понеділок, 21 квітня 2008 18:10

"Регіонали" критикують зовнішнє тестування

При вступі до ВНЗ мають бути і зовнішнє тестування, і традиційні іспити. Таку позицію Партії регіонів озвучив учора колишній віце-прем"єр з гуманітарних питань Дмитро Табачник, 44 роки.

— Нехай дитина сама вибирає, що вона хоче. Хто бажає — здає тести. Хто хоче — складає іспити у школі. А потім на підставі або сертифіката центру оцінювання, або атестата вступає до вищого навчального закладу, — пояснює Табачник.

За його словами, запровадження загального тестування обмежує права випускників попередніх років.

Із Табачником прийшла депутатка від Партії регіонів Інна Богословська, 47 років. Вона стверджує, що в тестах знаходять майже 10% помилок.

Розповідає про знайомого хлопця, який у 10 класі отримав премію з біології на всесвітньому конкурсі в Парижі.

— Але він пише з помилками й не може вивчити жодного вірша, — знизує плечима. — Тепер після запровадження тестування з усіх предметів Женя каже: "Та пішли ви всі на хрін! Я поїду в Сорбонну. Там мене візьмуть з руками й ногами".

Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко також невдоволена підготовкою до зовнішнього тестування. Учора вона провела присвячене цьому питанню позачергове засідання Кабміну. Однак рішення не ухвалили — перенесли на 23 квітня. Хоча перше незалежне тестування з української мови та літератури відбудеться 22-го.

Президент Віктор Ющенко розкритикував дії прем"єрки. Мовляв, лише за день до тестування випускників шкіл уряд почав з"ясовувати стан готовності до нього.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" критикують зовнішнє тестування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути