Ексклюзиви
четвер, 19 лютого 2009 19:07

"Регіонал" Борис Петров прицінюється до яхти за півмільйона доларів

Народні депутати у вівторок відставляли міністра фінансів Віктора Пинзеника, який подав у відставку в зв"язку з економічною кризою. Тим часом 56-річний "регіонал" Борис Петров на своєму робочому місці прицінявся до яхти. "ГПУ" вдалося сфотографувати цей процес із балкона, на якому працює преса.

Нардеп розглядає каталог про судно "Селена 43". Його вартість у найпростішій комплектації — $510 тис. Петров занотовує собі показники: каюта для шкіпера на кормі, двоспальні ліжка, стіл на "ліфтах", система кондиціонування.

Усередині ще є кімната для гостей, каюта і кухня. Загалом розрахована на шістьох пасажирів. Обладнана яхта спеціальним холодильником, телевізором, баром, посудомийною машиною-сушаркою.

Яхта спеціалізована для подорожей в океані. Довжина трохи більше як 14 м, об"єм паливного бака 3050 л, ємності для прісної води — 757 л, для фекалій — 227 л. Максимальна швидкість 10 вузлів — це 18,5 км/год.

Борис Петров очолює Запорізьку обласну організацію Партії регіонів. Раніше був генеральним директором товариства "Український графіт" у Запоріжжі. Після завершення засідання запитуємо в депутата, чи відчув на собі вплив економічної кризи.

— Зачепила. Почали економити на всьому, чому можна. Бюджет сім"ї зменшився. Криза вплинула і на родичів. Вони займаються бізнесом. Син займається бізнесом, пов"язаним із промисловістю, а промисловість зараз зменшилася на третину. Часи важкі, і вони стануть ще тяжчими, — нарікає "регіонал". — Немає можливості взяти кредит.

Зауважуємо, що помітили, як він прицінювався до "Селени 43". Депутат усміхається:

— Насправді, я обожнюю яхти! Але в мене ніколи її не було, є лишень катер на Дніпрі. Сьогодні мені прислали із Москви інформацію про китайську яхту "Селена 43". Мене здивувало, що вона китайського виробництва. Цікава яхта, і цікава ціна. Така яхта європейського чи голландського виробництва — утричі дорожча.

Додає, що востаннє катався на подібній два роки тому із друзями в Севастополі. Пластикові катери йому не подобаються — надає перевагу вітрильно-моторним суднам. Каже, яхту поки що не купуватиме.

Якщо судно придбати за кордоном, то воно ходитиме під прапором іноземної країни. Щоб почепити жовто-блакитний, треба переоформлятися на Україну. А за це доведеться доплатити третину вартості яхти. Отож, зазвичай, українські багатії плавають під іноземними прапорами.

У мене ніколи її не було, є лишень катер на Дніпрі

Подейкують, що поміж українських політиків найбільша яхта в колишнього глави Адміністрації президента Віктора Медведчука. Його "Романс" в довжину понад півсотню метрів. Коштує $50 млн. Яхта розкішна — із турецькою банею, сауною з дерева піхти, масажною кімнатою, салоном краси і спортзалою.

А стару яхту Медведчука — 30-метровий "Ренесанс" — купив нардеп Нестор Шуфрич. Кажуть, дав близько $10 млн. Щороку на її обслуговування треба витратити приблизно $800 тис.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" Борис Петров прицінюється до яхти за півмільйона доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути