Ексклюзиви
пʼятниця, 19 травня 2017 07:10

"П'яний співробітник НАБУ потрапив у аварію"

"Водій автомобіля "Лексус" не впорався з керуванням і вилетів на тротуар. В'їхав спочатку в трактор, а потім у припаркований "Фольксваґен". На місці аварії поліцейські побачили компанію з п'яти молодиків з ознаками алкогольного сп'яніння. Одного з хлопців, імовірно водія, госпіталізували. Приїхав його батько. Почав лякати поліцейських тим, що син працює в НАБУ", — написали у "Фейсбук"-спільноті "Київ оперативний" 14 травня.

Уранці на столичному Подолі сталася ДТП. Згодом журналісти з'ясували, що її винуватцем був Олексій Довгий, який працює в Національному антикорупційному бюро.

"Дійсно, у дорожньо-транспортну пригоду потрапив співробітник бюро. У момент інциденту він не виконував службові обов'язки. Деталі з'ясовують і перевіряють", — кажуть у НАБУ.

"Лексус" 2006 року випуску, на якому Олексій Довгий спричинив аварію, належить його батькові Анатолію Петровичу. Це чиновник вказав у електронній декларації. Крім того, на батьків працівника НАБУ записані дві квартири в Києві, гараж, земельна ділянка та будинок у селі Хохотва Богуславського району Київщини.

Анатолій Довгий також влаштовувався на роботу до Антикорупційного бюро. На початку 2017 року подав туди документи. Спочатку планував отримати посаду в керівному складі. Згодом став претендентом на вакансію в підрозділі детективів.

"П'яний співробітник НАБУ з друзями на "Лексусі" скоїв ДТП. Батько погрожу­вав поліцейським. Чомусь я геть не здивований, — зазначає у "Фейсбуку" журналіст 42-річний Єгор Чечеринда.

— Попри всі розповіді про нові "антикорупційні" структури, про "прозорість" НАБУ, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Нац­агентства із запобігання корупції, нову поліцію, "реформи" в ГПУ, "очищення" влади та однакову відповідальність перед законом для всіх".

"Директор бюро Артем Ситник нічого не пояснив. І, швидше за все, нічого не скаже. Як нічого не сказав про квартири популярних молодих депутатів або тисячі декларацій чиновників, які восени обурили всю країну, — написав блогер Сергій Марченко.

— Країна обуриться і забуде, а з депутатами Ситнику ще працювати. Їм же ще контролерів НАБУ вибирати. Почнеш садити, так оберуть не тих. І доведеться розповідати, чому за два роки існування бюро в судах тільки кілька десятків справ проти корупціонерів".

12 лютого 2017 року НАБУ заблокувало доступ до власного сайту всім пошуковим системам.

"До цього вдаються, щоб унеможливити знаходження інформації на сайті. Або щоб за потреби "підтирати" її на власних сторінках. Це безпрецедентне "ноу-хау" НАБУ досі жодна з державних установ не здогадалася використовувати. Воно наочно ілюструє "прозорість та відкритість", — написали у "Фейсбуку" активісти Громадського контролю при бюро.

Зараз ви читаєте новину «"П'яний співробітник НАБУ потрапив у аварію"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути