Ексклюзиви
четвер, 10 травня 2007 19:38

Проти Пшеничного порушили кримінальну справу

Учора президент Віктор Ющенко підписав указ про звільнення судді Конституційного суду Володимира Іващенка "у зв"язку з порушенням присяги". Він був призначений президентом Леонідом Кучмою у березні 2001 року. Раніше президент уже звільнив двох суддів КС — Валерія Пшеничного та Сюзанну Станік.

56-річний суддя Пшеничний каже "ГПУ", що він зараз у відпустці, але на роботу приходить. Мовляв, має незавершені справи. А Сюзанна Станік, за його словами, зараз на лікарняному — погано себе почуває. Додає, що Іващенка Ющенко звільнив, бо той був йому "неугодний".

Суддя розповідає, що він та Сюзанна Станік звернулися з приводу їхнього звільнення до Генпрокуратури.

— Ми з Піскуном нормально поговорили, він узяв заяви, — спокійно говорить Пшеничний. Потім підвищує голос та додає: — Після цього дзвонять з Генпрокуратури і кажуть, що проти мене відкрили кримінальну справу за порушення таємниці нарадчої кімнати.

У Пшеничного дзвонить телефон і він просить хвилинку зачекати.

— Володимир Іващенко на засіданні. Ще й не знає, що його звільнили, — говорить у слухавку.

Говорить, що пізніше піде й сам йому про це повідомить.

Пшеничний каже, що Конституційний суд припинив розгляд першого указу Ющенка. Додає: якщо розгляд все ж буде, то він участі не братиме.

— Я не хочу, щоб потім через мою участь у засіданні рішення визнали неконституційним і щоб знову все розпочиналося спочатку, — пояснює.

"ГПУ" дзвонить до приймальні Сюзанни Станік, яка, за словами Пшеничного, на лікарняному. Там відповідають, що її зараз немає — але можна застати пізніше.

Зараз ви читаєте новину «Проти Пшеничного порушили кримінальну справу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути