четвер, 29 березня 2007 18:13

Проти Каськіва звели барикади

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Діловод виконкому ”Пори” Юлія Вереній залазить в офіс через вікно
Діловод виконкому ”Пори” Юлія Вереній залазить в офіс через вікно

В офісі "Пори" — барикади. Їх звів виконавчий комітет громадянської партії.

Так протестують проти нинішнього голови політради "Пори" 33-річного Владислава Каськіва. Останнім часом поширилася інформація, що він отримав $2 млн в обмін на лояльність партії до владної коаліції.

Офіс "Пори" знаходиться на вулиці Фролівській. Двері всередину зачинені. Охоронці говорять, що телефони в них відключені і треба стукати у вікно. Один із них це й робить.

До віконної рами підходить хлопець. Відкриває ґрати на вікні. Каже, що увійти можна лише так.

У залі на стільцях сплять кілька людей. Ще двоє "пористів" сидять за шаховою дошкою.

— Горілки не п"ємо, граємо в шахи, — кажуть.

Вхід заставлений різними меблями. Колишній голова політради  "Пори" Євген Золотарьов, 34 роки, збирається на зустріч. За його лідерства було ухвалено рішення про підтримку "Народної самооборони" Юрія Луценка. Але потім центральна рада це рішення скасувала, а лідером партії став Владислав Каськів.

— У "Порі" зараз відбувається дискусія про майбутнє партії, — каже Золотарьов. — Чи вона залишатиметься тою справжньою "Порою", чи перетвориться на партію політиків, що брешуть, є безпринципними, безвідповідальними і продажними.

У голови страйкому 34-річного Олега Ахтирського біля комп"ютера два прапорці — національний і "Народної самооборони". Він розповідає, що коли Каськів знову очолив "Пору", то виконком вирішили майже у повному складі звільнити.

— Крім прибиральниці, бухгалтера й однієї людини, яка пішла за Каськівим, — каже.

Каськів нібито отримав два мільйони доларів

Ахтирський стверджує, що звільнення відбулося з порушенням трудового законодавства. Називає це боротьбою з інакодумцями.

49-річний Володимир Шпакович, колишній голова виконкому, додає: якщо прийняти інформацію про отримані Каськівим мільйони за правду, то багато що стає зрозумілим.

— Наприклад, згортання наметового містечка, рішення по "Самообороні", тиха заборона будь-якої критики Партії регіонів, — говорить.

"Пористи" страйкують уже понад тиждень.

— На переговори сторона Каськіва не йшла. Не реагує і не реагувала, — розповідає Ахтирський. — Він приходив, коли ми тільки забарикадувалися. Питав, що за цирк. Погрожував, що відповідатимемо у кримінальному плані і що так просто це не минеться.

Сам Владислав Каськів запевняє, що страйк його абсолютно не цікавить.

— Зараз розвиваються такі бурхливі політичні події... Це питання до виконкому партії, — каже. — Йдеться про незадоволення кількох технічних працівників, яких звільняють. Не думаю, що з цього треба робити якусь політичну подію.

Каськів вважає, що ця тема набула розголосу завдяки іншим політичним силам, які зацікавлені в погіршенні репутації "Пори".

— Підозрюю, — додає, — що це не наші вороги, а демократичні партнери, які чомусь бояться конкуренції.

Інформацію про $2 млн коментує дуже коротко:

— Мені бридко обговорювати ці речі. Це повна дурниця.

Зараз ви читаєте новину «Проти Каськіва звели барикади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути