пʼятниця, 09 лютого 2018 07:05

Президентську фракцію покинули два народні депутати

Народні депутати 36-річний Віктор Кривенко і 37-річний Павло Кишкар вийшли з фракції "Блок Петра Порошенка". Про це оголосив спікер Андрій Парубій на засіданні 6 лютого.

Заяви про вихід обидва показували торік у грудні. Вимагали відставки Валерії Гонтаревої з посади голови Нац­банку, заявляли про тиск на Антикорупційне бюро й парламентський антикорупційний комітет.

На позачергових виборах 2014-го пройшли до парламенту за партійним списком "Самопомочі". У серпні ­2015-го їх виключили з фракції. Позаторік увійшли у БПП. До обрання народним депутатом Кривенко був радником міністра фінансів. Кишкар — командував групою у батальйоні "Донбас".

Президентська фракція є найбільшою в парламенті. До неї входять 136 депутатів.

— Що дужче падатиме рейтинг Порошенка, то більше людей виходитимуть із його фракції і відмежовуватимуться від неї. Розуміють: для успіху на виборах 2019 року краще бути в опозиції, — каже політолог 29-річний Микола Давидюк.

Зараз ви читаєте новину «Президентську фракцію покинули два народні депутати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути