середа, 31 жовтня 2007 17:52

Президентський блок планує стати партією до кінця року

Минулого вівторка відбулася політрада блоку "Наша Україна — Народна самооборона". Після її завершення оголосили про прес-конференцію. До зали повагом пліч-о-пліч заходять 39-річний В"ячеслав Кириленко та 42-річний Юрій Луценко. Метрів за п"ять позаду за ними — Борис Тарасюк, 58 років.

— Ми принесли свіжі рішення, які обговорювали на політраді, — починає Кириленко. — Сподіваємося, що до кінця року завершимо процес створення єдиної партії на базі блоку. Докладемо всіх зусиль для цього.

Каже, що об"єднатися хочуть усі дев"ять партій, що сформували блок. Дає слово Тарасюку.

— Питання ідеології для нас дуже важливе, — тихо говорить політик. — Тому це буде національно-демократична партія.

Поки виступають Кириленко й Тарасюк, Луценко переглядає на своєму мобільному новини. По завершенні підводить голову і каже:

— Партія буде формуватися знизу, через волевиявлення партійних активістів і зміни до законодавства, які ми ухвалимо у Верховній Раді. Вони дозволять партіям об"єднуватися. Адже нинішнє законодавство цього не дозволяє.

Тим часом до зали заходить "нашоукраїнець" Роман Зварич. Сідає на вільний стілець. Закидає ногу на ногу й починає читати журнал. А Луценко каже, що якщо надалі опоненти не заважатимуть, то новий склад парламенту запрацює за два тижні. До мікрофона нахиляється Тарасюк:

— Політрада НУ-НС уже навіть визначилася зі своїми представниками у складі робочої групи щодо підготовки першого засідання новообраної Верховної Ради.

Розповідає, що від блоку туди увійдуть В"ячеслав Кириленко, Юрій Луценко, Роман Зварич, Руслан Князевич і він сам.

Зараз ви читаєте новину «Президентський блок планує стати партією до кінця року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути